galerie

Anoniem | 12-07-2007 | Ik lijk perfect maar ben het niet

Ik gebruik een ander email adres omdat ook ik me voor bepaalde dingen schaam, bang dat bekenden erachter zouden komen.

Mensen geven me vaak complimenten over hoe ik eruit zie. Ik heb lange dik haar, een mooi gezicht, slank lichaam.
Wat ze echter niet weten is dat ik een puistenrug heb, dat ik overbeharing heb, op mijn buik, rond mijn tepels en aan de schaamstreek. Dat epileer ik allemaal en hoop dat niemand het zal opmerken.
Op een speurtocht door het internet heb ik vele verhalen gelezen van vrouwen met zulke beharing en toen dacht ik: misschien is het wel normaler dan het lijkt.
Het is misschien een verstoorde hormoonhuishouding want mijn beenhaar en andere haar op mijn lichaam is niet dik of zwart, maar normaal.
Wat ook vrij vervelend is, is wanneer ik sport ik snel zweet tussen mijn billen. Ook dan hoop ik dat niemand het ziet, denk ik dat het iets abnormaal is. Maar als je dan weer wat rondzoekt dan zie je dat het allemaal veel normaler is.

Ik wil alleen maar zeggen, dat als je iemand op straat ziet die er mooi uitziet, wees er dan maar zeker van dat die ook zijn/haar "lelijke" kantjes heeft. Maar die kan je altijd verstoppen. En ik vind het jammer dat dat verstopt moet worden, het maakt je alleen maar meer ongelukkig.
Maar alleen kan je het niet...

Jarno | 25-07-2007 | .

Okee.. je hebt wat acné op je rug, en her en der haar. Wow.

Luister.. vanaf je middel verlamd zijn, DAT is een probleem. Jouw problemen zitten in je hoofd. Wat is abnormaal, en waarom is dat erg? Waarom zou een respectabel persoon je beoordelen op basis van het haar op je onderbuik, of de hoeveelheid zweet in je bilspleet?

Ik vraag me soms echt af wat voor praktische nadelen dit soort mensen denken te zullen ondervinden als bekend wordt dat ze tussen hun billen zweten. Ben je bang dat je door je vrienden wordt verstoten? Wat een vrienden. Dat je wordt ontslagen? Je baas heeft geen poot om op te staan. Dat je alleen blijft? Waarom zou je uberhaupt een relatie willen met iemand die op zoiets oppervlakkigs afknapt?

M'n ex had hetzelfde probleem, en geloof me.. samen kun je het ook niet. Het is zo'n diepgewortelde neurose dat ik zelfs niet haar buik mocht aanraken tijdens de sex of met m'n gezicht in de buurt komen van haar schaamstreek. Stel je voor dat je zelfs na een jaar samen te zijn nog een hele waslijst hebt van zones die je bewust moet vermijden, terwijl je zelf totale schijt hebt aan dergelijke oppervlakkigheden en dit ad nauseam duidelijk hebt proberen te maken.

Ria | 03-08-2007 | Verborgen gebreken.....

Hee anoniem!! Ik wil je graag een hart onder de riem steken. Ik ben nu 49.....ooit was ik jong, een prachtige bos krullen van mezelf, een mooi maatje 36 inclusief gewoon alles eten, snaaien en slagroom drinken en al jong twee kinderen gekregen. Dit was inderdaad "mooi" meegenomen, maar tijdens het ouder worden vallen de onvolkomenheden er in!! Was al gezegend met een flinke neus en kin. Voor de een pesterig " Eucalypta", de ander vond me een krachtig gezicht hebben.

Inmiddels maatje 42 ( twee jaar geleden nog 38) cellulitis ( meer dan ik ook met maatje 38 jaren geleden al had) ondefinieerbare blanke moedervlekjes verspreid over mijn hals en de linker ribbenkast. Aanleg voor zeetvoeten ook toen ik nog "mooi" was. Ik moest ook vroeger echt elke dag douchen om fris te zijn en mijn tanden poetsen om niet als een dode krokodil uit mijn mond te ruiken. Mijn haar is wat dunner en dus nu kort, billen zijn wat van vorm veranderd (waren mooi maar de zwaartekracht he!!) taille is minder diep. Heb momenteel voor de eerste keer een echt ingegroeide teenagel, kortom.........ik ben een echt mens met zoals je zelf al zei ook haar "lelijkheidjes". Geloof me maar, je wilt niet weten hoe ik tijdens mijn rijlessen vroeger kon zweten, normaal niet op die manier maar mijn broek was teon ook nat tussen de bilspleet maar ook tussen mijn benen en de tailleband. Ik denk van de zenuwen die ik tijdens de lessen vaak voelde. Maar voor de meesten was ik ook gewoon die " mooie meid" . Weten zij veel!! Ik wist en weet allang dat wij allemaal onze gebreken hebben, onze lekkages. De dubbele kruisjes in dames maar òòk in herenonderbroeken zitten er niet voor niets!! We dragen ze ook niet voor niets, ze hebben hun functie, net als de douche voor ons en de wasmachine voor onze kleding. En je beharing?? Inderdaad, je ziet anderen wel vòòr hun aangeklede lijf maar geloof maar dat we er allemaal ons best voor doen onze onvolkomenheden toch wat te verbergen als dat kan. Met mijn neus gaat dat wat minder maar hij valt geheel binnen de grenzen van normaal dus ik doe het ermee!!! Mijn allerliefste partner die heel veel van me houdt leeft ook nog steeds graag met me. We maken wel eens grapjes over onze lijven, over het ongenadige licht soms. Doen we gewoon lekker een kleiner lampje aan en doen we net of we nog heel jong en mooi zijn en samen hebben we de grootste lol.

Lieve anoniem, hou op met jezelf zo vergelijken met wat je bij anderen soms probeert te vinden. Die anderen hebben misschien weer andere gebreken op andere plaatsen op hun lichaam of nog erger.....in hun geest.

Ik heb inmiddels allang geleerd dat we met onze kleren aan er zeer verschillend uit kunnen zien, maar dat er veel verschillen wegvallen als we allemaal naakt zijn. Onder andere het verschil tussen maatje 38 en 42 is dan eigenlijk een futiliteit. Ik begrijp dat jij je blijft scheren op de plekken van ongewesnte haargroei, dat zou ik ook lekker blijven doen. Je mag hoeken in je geest/hart hebben die alleen van jou zijn. Dan kun je in een andere (intieme) situatie in je leven later altijd nog kijken of je je kwetsbaar op wilt/kunt stellen. Los daarvan, ik denk dat het voor een vrouw heel normaal is om met onbehaarde borsten door het leven te willen gaan. En je mag best stilletjes genieten als je onvolkomenheden van andere mensen opmerkt, dan weet je dat je de enige niet bent en kun je weer verder met net als ik proberen gewoon een prima mens te zijn. Ik wens je een fijn leven!

Jamal | 17-03-2008 | k

Jarno, wat een kutreactie zeg. Je hebt wel een beetje gelijk, maar je brengt het echt onaardig. Zij heeft een probleem ja, dat kun je niet wegvagen door het af te doen als relatief minder erg dan iets anders.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]