galerie

Sarah | 12-07-2007 | Schoonheid is relatief

Duizenden reclames over gezichtscreme, zowel voor mannen als voor vrouwen, reclames over verstevigende lotion voor je buik, bene en billen....er goed uitzien is heel belangrijk in deze maatschappij. Met er goed willen uitzien is niets mis mee. Je opmaken omdat je dan vind dat je er leuk uit ziet, prima vooral doen. Het word pas een probleem als je zulke dingen doet omdat mensen je anders minder gaan waarderen, of omdat je opmerkingen krijg omdat je "lelijk" bent volgens een ander.

Ik ben zelf vrij groot, weeg wat te veel..ik ben gewoon gewoon. Maar het is echt belachelijk hoe mensen achter mijn rug om het over me hebben, als ik uit ga hoor ik regelmatig mensen nare opmerkingen maken. Ik heb nu eenmaal niet maatje 36, so what?! denk ik dan, maar kennelijk is dat toch een probleem.Nu kan ik wel zeggen dat het me niets kan schelen maar sommige opmerkingen zijn best pijnlijk.

Ik ben bezig met afvallen omdat dat voor mij gezonder is, en ik ben gezond aan het afvallen d.w.z geen crash dieet, gewoon gezonde voeding onder beglieiding van een dietiste. Dat gaat prima, en daar ben ik erg blij mee. Ik heb een geweldige relatie met iemand die mij compleet accepteerd en die mij oprecht mooi vind. Dat helpt mij wel heel erg, maar ik kan me voorstellen dan vrouwen (en mannen ongetwijfeld ook) die zoiets niet hebben zodanig onder druk komen te staan dat ze naar drastische maatregelen gaan grijpen.

Persoonlijk vind ik plastische chirurgie eigenlijk best een goed gegeven, maar dan wel om medische redenen. Het is toch heel fijn dat we tegenwoordig de techniek hebben om mensen hun gezicht te reconstrueren na een ongeval. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die heel zwaar zijn geweest, na dat ze zijn afgevallen hun overtollige huid kunnen laten verwijderen. Ik kan me ook voorstellen dat je als vrouw als je volwassen ben en praktisch geen borsten heb dat je ze laat vergroten. Met zulke dingen heb ik helemaal geen probleem dat vind ik juist goed.

Wat wel problematisch is is dat mensen tegenwoordig naar de plastisch chirurg gaan alsof het niets is, even laten botoxen om rimpeltjes tegen te gaan, meisjes van 17 die hun borsten laten vergroten (je bent nog helemaal niet uitgegroeid op je zeventiende!!) In plaats van te gaan sporten en gezond te eten je overtollig vet laten wegzuigen, de snelle oplossing...

mij niet gezien, wat ik eigenlijk nog het ergste vind is dat schoonheid, of wat als schoonheid gezien word, relatief is. Nu is het in om heel dun te zijn en zo, maar kijk eens een paar eeuwen geleden ten was het juist in om een maatje meer te zijn, de zogenaamde rubensvrouwen. Het ideaal beeld veranderd steeds dus je kan het eigenlijk toch noot goed doen...

tja | 16-07-2007 | nee sorrie u heeft toch borsten????

weet je wat ik niet snap dat je het wel kunt begrijpen als iemand een ongeluk heeft gehad of dik is geweest en nu z'n overtollig vel weg wil laten halen of alsje als vrouw praktisch geen borsten hebt...

maar als je een jonge meid bent in de boei van je leven en je bent totaaal niet tevreden over en deel van je lichaam , je wordt er onzeker door , geremd in je ontwikkeling als persoon. je doet niet de dingen die je anders wel had gedaan omdat je je schaamt of je te onzeker voelt om over straat te gaan... nee dat mag dan niet natuurlijk niets aan jezelf laten doen , je hebt immers geen ongeluk gehad of je bent geen tientallen kilo's afgevallen..... je hebt verder toch bortsen wat zeur je nou ?

ik ben blij dat als je zou willen je zou kunnen laten opereren. als je niet wil , dan niet, maar kom niet met van die kortzichte 'toelatings eisen'voor een operatie want weet je in the end kan het diegene toch niet schelen wat die ene persoon op beperkt houd baar ervan vind..

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]