galerie

paul | 19-06-2007 | Vervolg zelfbeeld lichaamsbeeld

Toen ik op de universiteit kwam, was er, ook al was het zo dat in de proapedeuse veel jonger waren dan bij het HEAO, laat staan dan mij, er toch meer een leersfeer. Je was niet zo strikt klasgebonden, daar ik ook ivm vrijstellingen van het HEAO wat kon vooruitwerken. Tevens boden ze dus cursussen aan voor sociale vaardigheden, assertiviteit en daardoor ben ik terecht gekomen op cursussen toneeltraining en mime. Daardoor leerde ik me wel assertiever te gedragen en ik werd ook mede daardoor en de andere omgeving en sfeer minder verlegen. Ik melde me als gevolg van dat alles ook aan voor sporten en daarna sportvereniging (badminton). Begon ook (voor mijn doen) meer uit te gaan, maar de verlegenheid en onzekerheid wat betreft dat en dan vooral versieren/daten of "word ik nu versierd? of staren ze me aan als aparte bijzonderheid (negatief dus)" Ik heb dus ook het probleem dat naast dat ik niet zelfvertrouwen heb op dat gebied, ook niet de signalen kan herkennen, al zou ik ervoor miljoen krijgen als ik het goed zou hebben. Zal ook wel met het zelfbeeld te maken hebben.

Dan nu het eigenlijke, na al dat geklets over mijn (deels tenminste) voorgeschiedenis wat dat betreft, verhaal over mijn lichaamsbeeld en zelfbeeld. Ik heb vanaf late puberteit steeds maar opnieuw ervaren dat (in ieder geval de pech diegene die ik steeds tot nu toe ben tegen gekomen) en de ervaringen gehad, dat ook meisjes en vrouwen (en steeds meer in toenemende mate) vooral letten op het uiterlijk van jongens/mannen en dan vooral de lichaamsomvang, een dikke date of relatie lijkt (op zijn minst sociaal gezien) taboe haast. Ik heb voor iemand die vroeger nog flink meer verlegen was, best wel veel ondernomen, naast op cursussen en sporten te gaan en uitgaan. Daarnaast op contactadvertenties gereageerd. Waarbij ik alleen reageerde op vrouwen waar niet de eis van bepaalde uiterlijk qua lichaamsomvang werd geëist of gevraagd. Ten eerste vielen daar alleen al heel veel; advertenties af en je komt dan ongemerkt ook vak langs de advertenties waarin mannen vrouwen voor contact vragen. Daarin zag ik ook wel dat sommigen slank e.d. eisten, maar ook best wel veel die uiterlijk niet echt uit maakte en soms zelfs juist graag van stevigere en dikkere vrouwen hielden. Waarbij de moed dan ook vaak extra in de schoenen zonk als je dan leest wat zo iemand qua uiterlijk, status e.d. te bieden heeft.

Ik heb ook een datingbureau geprobeerd, speciaal voor dikke mensen, maar daar bleek dat er eigenlijk (ondanks andere reclame en publiciteitskreten) alleen gecaterd werd voor dikke vrouwen en (slanke) mannen die deze zochten. Voor dikke mannen was er blijkbaar geen interesse en mochten kennelijk de ingeschreven gevulde vrouwen (tegen het beleid van dat bureau in dat niet mocht worden gediscrimineerd op omvang) wel de eis hebben van geen dikke mannen. Dus dat was ook een teleurstelling in deze. Bij het uitgaan zag ik ook vaak, ik ben eerder bedeesd en respectvol, dat die mannen juist succes hadden die lastig opdringerig waren, wat ik gewoon mij niet kan voorstellen.En heel uiterlijk gericht. Ik heb in de loop van de tijd ook wel (enige) vrouwelijke kennissen gehad, en vak als ze me kennen vroegen ze me waarom er niet meer mannen waren zoals ik, wetende dat ik en single was en verlegen na redelijk openhartige gesprekken. Kennelijk kan het dan alleen gaan om het uiterlijk/lichaamsomvang.

Het laatste vervolg hierop donderdag denk ik.

Conny | 19-06-2007 | reactie

Beste Paul, ik vind het heel vervelend voor je dat je tot nog toe geen succesvolle date hebt, ondanks dat je er al veel voor gedaan hebt. Ik ken je niet en weet niet hoe je er uit ziet, ondanks je beschrijving. Ik weet ook niet hoe jij je opstelt bij een date. Soms ligt het aan iets heel eenvoudigs waarom het mislukt. Ik heb een keer een programma gezien waarbij de date gefilmd werd van mensen die maar steeds geen succes hadden. Daarna werd geanaliseerd wat er bij de betreffende gefilmde date mis was gegaan. Sommige kandidaten kwamen meteen met hun problemen op de proppen, anderen leken totaal niet te luisteren naar hun gesprekspartner. Weer anderen klampten zich meteen aan hun date vast.

Het was heel leuk om te zien dat de date's na goede tips opeens wél succesvol bleken. Je moet net even de juiste snaar weten. Ik zou er dus niet teveel van uitgaan dat het wel aan je uiterlijk ligt of aan je persoonlijkheid.

Wanneer je eerst zelf gelukkig kunt zijn zonder partner, ben je waarschijnlijk ook wat minder krampachtig in het vinden van de juiste vriendin. Ik hoop dat je daarin zult slagen.

Rineke | 23-06-2007 | Reageren

Dag Paul,

Ik ben het niet eens dat dunne of dikke vrouwen niet op dikke mannen zouden vallen. Ben zelf slank. Niet te dik en ook niet te dun.Een gewone standaard maat 42.Mijn man was 170 kilo toen wij elkaar ontmoeten en ik viel meteen als een blok voor hem. Momenteen is hij 50 kilo afgevallen, omdat dit gezonder voor hem was, niet omdat ik dat mooier vond ofzo. Ik viel op hem omdat hij geinteresseerd in mij was, hij vrolijk overkwam, lief, zorgzaam en betrouwbaar. Een man die veel te vertellen had en in zijn kracht stond, maar ook niet teveel op de voorgrond. Dat vond ik prettig. Fixeer je, je niet teveelop een relatie. Dat kan vrouwen afschrikken. Vrouwen hebben daar speciale attennes voor. Je kunt ook daten uit vriendschappelijkheid en rustig kijken hoe het verder gaat. Niet meteen van het negatieve uitgaan; ze zal mij wel niets vinden. Dat wat je denkt over jezelf straal je uit. Ga op zoek naar iets wat je zingeving geeft.Zoek een hobby en ontwikkel je daarmee. Dat zijn dedingen waarvrouwen naar kijken. Een vrouw wil geenafhankelijke man die een sterk negatief zelfbeeld heeft over zichzelf. Niet dat ik zeg dat dit bij jouw perse zois, maar je verhaal komt wel een beetje zo over. Een beetje slachtofferig.Doe wat aan je zelfbeeld, sta in je kracht. Dan komt die relatie er heus wel.

paul | 25-06-2007 | daten en zelfbeeld reactie op reactie

Allebei bedankt voor jullie reactie, want het is toch leuk om te weten dat het wordt gelezen en dat je het niet in het luchtledige plaatst. Om te beginnen met de eerste, ik ben best wel dik fors gebouwd. Ik heb dat programma ook denk ik gezien, Dr Phil?, en er zijn zeker wel punten van verbetering, al moet je wel in die situatie terecht komen. Voor tweede, ik had vroeger, maar ik schrijf ook die gedeelten zoals ik die toen vooral heb gezien en ervaren, inderdad tamelijk negatief zelfbeeld, ook deels door de ervaringen die je oploopt en tegen komt en zo. Ik ben zeker de laatste jaren, maanden nog meer, positiever over wat ik te bieden heb. Ik ben en was eigenlijk best wel, tegen mezelf,onbescheiden over de kwaliteiten en zo wat ik te geven heb en heb. En ben net een lange studie eindelijk daar geslaagd dus dat verbetert het zelfbeeld. Probleem zal dan blijven, ook al is het nu wel zo dat ik waardeer wat ik heb en ben daar zeer gelukkig in en mee en dat is echt anders als vroeger toen ik mezelf ongelukkig praatte en voelde als dat duidelijk is zo dat ik geen vriendin en relatie had, al was het maar een succesje, dat ik hoewel niet meer zo nadrukkelijk toch wel verlang en behoefte heb aan een relatie, dat wat je deelt aan alles en intimiteiterin en vooral ook gevoel en wetenschap te hebben dat iemand je leuk vindt. Dus ook al zal het veel minder zijn, als dat zo is van die antenne, dan blijft er altijd, bij velen denk ik wel, iets uitstralen van verlangen naar. Ook al is dat dus zeker veel minder en straal ik zeker ook wel meer zelfvertrouwen uit.

paul | 30-06-2007 | datingbureau

Ik wilde nog even toevoegen dat ik ook best wel in zie dat ik gewoon pech kan hebben gehad mbt een datingbureau en te veel in de slogan heb gelegd dat er niet door mensen mocht worden opgenomen in partnervoorkeur en dergelijke dat men geen dikke partner wilde. Ik heb naderhand ook andere slechte dingen over de eigenaresse van dat datingbureau gehoord dat ze met name voor eigen vriendinnen en zo de beste er uit haalden, al stonden er als reclame best veel gelukte partnerstellen als gevolg daar van.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]