galerie

Paul | 18-06-2007 | vervolg mijn negatief lichaamsbeeld en zelfbeeld

Ik was dus een soort van buitenbeentje op het LEAO, wat ik al vertelde er was voor merendeels een kliekjesvorming van leerlingen die elkaar van hun lagere school/dorp gemeente kenden. Ik was de enige van mijn lagere school die daar heen ging. Ik was wat dat betreft een buitenbeentje, verder was ik dus zogezegd erg verlegen, haast timide, wat niet verbeterde doordat ik me niet welkom/ (echt) geaccepteerd voelde. Daarbij kwam dus dat ik werd aangezien als er buiten vallen qua lichaamsomvang en uiterlijk, wat mbt lichaamsomvang dus achteraf bekeken wel mee viel. Verder heb ik leren altijd leuk gevonden, maar was niet echt pluspunt om meer geaccepteerd te worden, dus dan hou je dat wat je juist leuk vindt meer verborgen. Ik probeerde zo min mogelijk op te vallen om zo "buiten spel" te blijven wat betreft negatief gedrag naar mij toe (ik wil het niet eens echt pesten noemen vergeleken met wat anderen hebben meegemaakt, was meer zoeits van niet echt voor vol aangezien te worden) waardoor ik mijzelf natuurlijk nog meer in het echt buiten spel zette daardoor. Ook al aangegeven was dat ik na het LEAO op het KMBO wel na enige aanloop (rest)verlegenheid redelijk begon (voor mijn doen dan hé) op te bloeien. Had meer aanspraak en aansluiting qua erbij horen. Daarna op het MEAO kwam ik dus weer een aantal van dezelfde van het LEAO tegen en aantal "gelijkgestemden" waardoor de gewonnen en verworven zelfvertrouwen zelfbeeld weer teloor ging. Was niet zo erg als en ik verstopte niet echt (beetje misschien, hahahaha) mijn zin in lessen en zo. Wat wel nadeel was, was dat ik nu dus wel dikker werd en als op zijn minst flink mollig wel te kwalificeren kon zijn. Dat betekende nu vooral nadeel tov meisjes, daar ik niet echt het idee had en kreeg dat ik het type was waarop ze wachtten en de verlegenheid, hoewel iets minder, zorgde er nou ook weer niet voor dat ik veel op dat gebied,versieren en uitgaan, durfde.

Nadeel zoals eigenlijk altijd, bijna tot nu toe, is wel dat ik ook buiten school toen niet echt (echt niet was beter geweest, maar vooruit) een vriendenkring had, en dus ook niet kon profiteren van koppelverzoeken dar of vangezamenlijk uitgaan en zo.

Daarna op het HEAO, zeker na het eerste jaar, was de sfeer wel beter, maar was ik nog steeds verlegen en helaas ook iets dikker geworden nog. Plus kwam ik overal juist dat (ook doormeisjes/vrouwen) gefixeerde op slankheid/uiterlijk tegen. Eigenlijk kwam pas echt qua verlegenheid iha niet tov versieren/uitgaan en zo verbetering op de universiteit en ook door het volgen van sociale vaardigheidscursussen en assertiviteitstraining endaaruit voortvloeiende toneeltreiningen mime e.d.

Zorgde wel ervoor dat ik me iha assertiever en minder verlegen gedroeg, maar niet als het betreft daten/uitgaan en zo. Daarover meer ik denk morgen.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]