galerie

Pascal | 08-03-2007 | Mijn mening

Even voor de duidelijkheid; ik ben geen vrouw, maar een jongeman van 23 jaar die jullie vrouwen (en deze campagne) een hart onder de riem zal proberen te steken.

Ondanks dat ik geen ervaring heb met het vrouwelijk lichaam, ken ik echter wel alle neppe 'schoonheid' die op reclames/modellen te zien is. Echter doet dit mij vrij weinig en knap er soms zelfs van af. Het is leuk als 'entertainment' dat de huidige media de fotos bewerkt enzo, maar daar blijft het voor mij bij.

Ik vraag mij dan ook af, voor wie jullie vrouwen onder het mes gaan om er beter uit te zien? Persoonlijk zie ik liever 'femme naturelle' zonder gesleuteld lichaam, zonder makeup, en een beetje meer behaard dan de media's definitie van 'perfecte schoonheid'. Dit; Vanwege het feit dat een vrouw die zeker is van zichzelf, dit alles niet nodig zal hebben.

Echte schoonheid wordt niet bepaald door de media. Echte schoonheid, zit van binnen. En als de media zegt dat het 'eten van spruitjes, helemaal -in- is', dan ga ik toch echt nog geen spruitjes eten!! :P

Beste vrouwen, Accepteer uzelf in het geheel. Uw schoonheid zit van binnen en wordt niet bepaald door wat voor make-up u op een dag draagt, of de grootte of vorm van uw rondingen. Laat u niet gek maken door de media, want die speelt hier juist op in.

En mocht er nog iemand geinteresseert zijn.. ik ben nog steeds vrijgezel. :D

Groet,
Pascal

nicole | 08-03-2007 | waarom?

beste pascal,

leuk om een 'mannelijke' reactie te horen. En, deze reactie hoor ik vaak bij mannen. Mannen die vertellen dat uiterlijk er niet toe doet, en datze die grote ronde borsten met slanke taille helemaal niet opwindend/sexy vinden.Maar ook zou ik graag antwoord op de vraag vinden..... Waarom verkopen dan die mannen bladen zo geweldig goed, waar juist al die 'neppe' vrouwelijke figuren in staan? Waaromkijken 9 van de 10 mannen om als ze een slanke dame, met mini rok, en grote ronde borsten zien lopen? En niet wanneer er gewoon een gezonde leuke meid, wat dikker of wat dunner, haar hondje uitlaat? Waarom zijn er na 01.00u s'nachts alleen nog maar groot-rondborstige dames op t.v. te zien, of zelfs hele jonge school-meisjes(afgrijselijk!)? Is het niet zo, dat als mannen daar niet op zouden reageren dat ze dan ook niet zo overtallig op t.v. te zien zouden zijn? Als ik dat elke avond, al zappend weer zie, dan denk ik dus..... nou, dat zouden mannen dan dus wel leuk vinden, of nodig hebben? (ik hoop dat ik er naast zit!)

Begrijp me goed , dit is geenveroordeling. Maar dit isiets wat ik mesirieus afvraag. Want ik geloof mannen wel, als zevertellen dat ze echt niet zo'n play-boy figuur als vriendin willen. Maar, waarom is het er danallemaal? En waarom reageren mannencontinu op sexistische schoonheid?

Zitten mannen misschien gevangen in een generalisatie? Zijn mannen al zoveel jaren in een bepaald hokje geduwd, en als sexistisch gegeneraliseerd? Misschien is dat wel zo......... en zijn ze zich door de jaren heen ook zo gaan gedragen......want anders zou je misschien geen 'echte' man meer zijn?

Nou als dat de conclusie zou zijn.......dan is de oplossing simpel........

Laten we allemaal lekker onszelf zijn!

groet nicole

Jan | 08-03-2007 | Helemaal mee eens

Beste allemaal,Ook ik ben geen vrouw, maar een jonge man van 22 en verbaas mij elke keer weer wanneer ik een vrouw hoor klagen over een lichaamsdeel waar zij niet tevreden mee is. Daarom sluit ik mij aan bij Pascal die deze vrouwen een hart onder de riem zal proberen te steken.Toch vraag ik me steeds vaker afof dit probleem, daadwerkelijk alleen een probleem is voor vrouwen. In mijn omgeving merk ik dat mannen, misschien in mindere mate, ook bezig zijn met het proberen te voldoen aan het ideale beeld dat tegenwoordig een vereiste schijnt te zijn. Hoeveel mannen scheren tegenwoordig niet het borsthaar en alles wat zich daaronder nog bevind?!Ikzelf heb veel lichaamshaar en heb in de afgelopen jaren veel gehoord dat ik het maar eens af moest scheren. Dit heb ik niet alleen van mannen gehoord maar ook van vrouwen. Ik heb me afgevraagd waarom ik dit zou moeten doen? Vaak waren de vrouwen die dit zeiden, vrouwen die zelf erg met hun uiterlijk bezig waren. Mensen die zelf ontevreden zijn over bepaalde delen van het lichaam stellen denk ik ook hogere eisen aan het voorkomen van iemand anders... (mee eens?)Dit concluderende kom ik bij het psychologische aspect en het is juist dit aspect wat het cirkeltje van het hele probleem voor mij rond maakt. We praten elkaar een complex aan. Ik denk dat men probeert gebrekkige zelfverzekerdheid goed te maken met het uiterlijk! Wat Pascal 'neppe schoonheid' noemt, noem ik inhoudsloos. Je kan verbouwen wat je wilt, maar wat echt telt is persoonlijkheid. Er bestaat niets mooiers dan een zelfverzekerde vrouw, die blij is met wat zij heeft en dit ook uitstraalt!

Ik hoop dat deze campagne kan bijdragen om dit probleem uit de wereld te helpen… Of dit gaat lukken? Ik weet het niet, oorzaak en gevolg hangen erg nauw samen, of het dan ook helpt om reclames met ideale schoonheden e.d. te verbieden is voor mij ook nog niet zeker. Ik denk dat je mensen beter kan wijzen op de onzin, dan het verbieden ervan! Hier ligt ook de kracht van deze website, met enkel het probleem te bespreken in dit forumwordt volgens mij het meest bereikt! Dus vrouwen (en eventueel mannen) schoonheid zit echt van binnen!!!

Jan | 08-03-2007 | reactie: Waarom?

Beste Nicole,

Ik ben zo vrij om te reageren, ook al wasje vraagaan Pascal gericht. Ik kan natuurlijk alleen voor mijzelf spreken en misschien ben ik wel juist die ene van de 10 mannen die anders denkt, dat kan ik zelf niet bepalen! Maar mijn vrienden denken er over het algemeen het zelfde over als ik, dus ik denkwel doorsnee man te zijn :-P! Ik weet eigenlijk ook niet alle antwoorden op je vragen maar ik zal proberen zoveel mogelijk te beantwoorden...

Waaromkijken 9 van de 10 mannen om als ze een slanke dame, met mini rok, en grote ronde borsten zien lopen?

Of ze is enorm zelf verzekerd en straalt dit uit, of ze ziet er simpel weg niet uit en denk ik bij mezelf, hoe kun je er zo bij lopen (meestal het geval)!

Mijn vraag aan jou is echter, waaromjij denktdat mannen vaker omkijken naar slanke dames met mini rok en grote ronde borsten? Ik denk dat deze dames er vooral op uit zijn om nagekeken te worden. Het resultaat is dat dit ook gebeurt, niet omdat ze er zo bijlopen, maar juist de zelfverzekerdheid. Zewillen deze aandacht op dat moment. De iets dikkere of dunnere vrouw die de hond uitlaat, is daar op dat moment niet mee bezig en zal dat effect dus ook niet hebben. Misschien moet zij tijdens het uitlaten van de hond eens proberen flirtend oogcontact te zoeken met een mannelijke voorbijganger. Ook deze man zal omkijken!

Wat betreft de dames op tv en in de bladen vraag ik het me eigenlijk hetzelfde af. Ik hou niet van te dunne meiden met te grote borsten. Maar het is simpelweg het bloot,dat seksuitstraalt wat aanspreekt. Veel mannen zouden volgens mij net zo graag naar andere dames kijken... Dit wordt alleen niet uitgezonden, omdat mannen die daar van houden waarschijnlijk niet reageren op de reclames en dus geen geld opleveren!

Niemand Minder | 09-03-2007 | wat mannen in meisjes zien

Om me even te mengen in dit gesprek, spui ik mijn mening wat betreft het antwoord op Nicole haar vragen. Ik ben een jongen van 20 jaar, en ben zeer geintrigreerd door de docu!

Als een man naar een (mooie) vrouw kijkt zijn er twee krachten in het spel: Een meisje kan mooi zijn, hetgeen berust is op bepaalde fysieke eigenschappen zoals de compositie van vormen, symmetrie en evenwicht. Het waarnemen van de schoonheid van een meisje is als het observeren van kunst. Mooi in de zin van subtiel en vloeiend, fijntjes en levendig. Aan de andere kant kan een meisje er aantrekkelijk uitzien. Een bepaalde compositie van het vrouwelijke lichaam heeft de uistraling wulps te zijn, hetgeen wordt ondersteund door haar houding en attitude. Aantrekkelijk in de zin van opwindend, 'lekker'. Bepaalde lichamelijke kenmerken en bewegingen komen op jongens en mannen over als opwindend, zinnen prikkelend, lust opwekkend. Toch denk ik dat een wulps ogende vrouw niet altijd beeldschoon hoeft te zijn.

Een mening over schoonheid zal berust zijn op beide inzichten over schoonheid. Ik vrees echter, dat er heel veel mannen zijn, voornamelijk de wat oppervlakkige, (ordinaire?), rationeel niet zo heel intelligente mannen (sorrie voor eventuele beledigingen door deze bewuste generalisatie), die alleen maar letten op dit 'aantrekkelijke' van een vrouw, en niet op de werkelijke schoonheid. Ik las eens, dat een man gevoelig is voor bepaalde signalen, prikkels die een vrouw uitzend. Overdreven rondingen en een erotische attitude helpen daar bij. Vandaar denk ik de enorme oplage van porno en magazines!

In elk geval laat ik me niet de mond snoeren door de 'simpele wulpsheid'. Ik doorzie de intenties van wulps uitziende meisjes die alleen opwinding bij mannen willen uitlokken. Ik kan mijn lichamelijke reacties op wulpsheid echter niet negeren, ik word inderdaad opgewonden van meisjes met strakke, ronde billen, een opvallende venusheuvel en grote borsten. Toch geef ik aan uiterlijke schoonheid graag een andere classificering.

Lidewij | 09-03-2007 | pascal

Leuk dat hier ook jongemannen reageren.
Pascal moet je wel even je emailadres erbij zetten ofzoiets anders kunnen de dames niet reageren :D

Pascal | 09-03-2007 | okay

Haha, okay.

Bezoek m'n website maar. Dan weten jullie gelijk ongeveer wie ik ben, en via dat adres kun je ook reageren. :P

http://www.shademusicstudios.com/

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]