galerie

Aletta | 09-03-2007 | Net ietstes afwijkend

Ik heb een gezicht wat altijd net iets anders is dan de meeste mensen.

Mijn ogen hebben een beetje een druppel vorm, en soms lijkt het alsof ze in spiegelbeeld staan vergeleken bij de andere mensen.
Mijn mondhoeken krullen naar boven in plaats van naar beneden krullend zoals bij de meeste mensen.
Mijn haar is donker bruin, en mijn ogen zijn blauw, maar wel zo'n kleur blauw dat toch iedereen constant denkt dat ze bruin zijn.
Mijn neus, tja daar kan ik helemaal niks van maken dat lijkt echt totaal niet op een 'doorsnee' neus.
En mijn wenkbrauwen zijn officieel iets doorlopend, maar natuurlijk heb ik deze ge√ępileerd, en zijn ze toch nog net iets donkerder en dikker dan die van de meeste vrouwen.
Ook draag ik geen make-up, dat vind ik niet nodig en levens irritant, maar zo wordt je vaak wel jonger geschat omdat de rest van de wereld wel zo nodig make-up moet gebruiken.
En zo kan ik nog een hele waslijst opnoemen.

Maar weet je, ik vind het niet erg. Op de een of andere manier vinden mensen het toch vaak mooi, juist omdat ik niet zo doornsee ben en misschien daarom een soort aantrekkingskracht heb. Ik ben trots op mijn gezicht. Ookal zou ik aan mijn neus best iets willen laten doen, mijn neusbeen bijvoorbeeld wat minder breed. Maar of ik het ook zou doen is weer een ander verhaal, ik denk het namelijk niet.

Ik vind dat meer vrouwen wat meer trots mogen zijn op hun gezicht en het juist niet zo hoeven te verbergen onder een laag make-up. Daardbij zorgt dat ook juist voor een slechtere en eerder ouder wordende huid.

sabien | 10-03-2007 | gezicht net iets afwijkend

ik herken het wel, heb ook een 'afwijkend' gezicht, waardoor ik vaak herkend word als iemand anders. ook wel weer heel leuk juist! en dat je door geen make up te dragen jonger geschat wordt had ik nooit zo bedacht, maar het kan wel eens heel erg waar wezen. dat is dus het supermiddel dat ik al jaren (niet) gebruik! als ik dan toch een keer oud over wil komen weet ik weer wat me te doen staat.

Moon | 13-03-2007 | Mooi om anders te zijn

Met verbazing heb ik laatst extreme makeover gezien. Mensen die er niet 'doorsnee' uitzien worden 'geperfectioneerd'. Alsof dat nodig is! Ik weet wel dat je leven een hel kan worden als iedereen maar steeds vertelt dat er iets mis met je is.

Was het maar zo dat we samen konden afspreken om naar 'echte' schoonheid te kijken. De dame die in de laatste aflevering werd 'behandeld' werd een volkomen ander persoon. Terwijl ze er in het echtuniek uitzag en een natuurlijke schoonheid had, die niet te vergelijken was met wat we heden ten dage mooi moeten vinden. Ze had haar eigen unieke schoonheid.

Al dat opgelegde moeten. We moeten als vrouw er vrouwelijk uitzien. Je mag geen mannelijke trekjes hebben, terwijl dat een vrouw soms heel aantrekkelijk en bijzonder kan maken. Waarom moet iedereen er hetzelfde uitzien?

De dame in het bovengenoemde programma had duidelijk wat mannelijke trekjes en ook iets Zuidamerikaans, Peruaans. Ze hadden haar uiteindelijk veranderd in een geblondeerde vrouw die nog wat kenmerken had van wat ze ooit was. Ik begrijp best wel dat ze iets anders wilde zijn, maar waarom niet met respect voor wat er al is, met wat kleine verbeteringen. Waarom moet het allemaal zo ingrijpend zijn.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]