galerie

Saskia | 07-03-2007 | Ik ben wel tevreden, maar mijn omgeving niet.

Ik ben altijd al te dik geweest, maar heb mezelf nooit lelijk of onaantrekkelijk gevonden. Maar dat hoort wel zo, jezelf als dikkerd onaantrekkelijk vinden. Steeds meer en steeds vaker lees je over de nare gevolgen van een te dik lichaam. Het Voedingscentrum hamert er maar op los hoe ongezond ik wel niet ben met dat dikke vette lijf van me. Ik sport overigens bijna dagelijks en eet stukken gezonder dan de meeste mensen om me heen. Ik moet wel als ik niet nog dikker wil worden.

De echt leuke kledingwinkels verkopen mijn maat niet. Je ziet de verkoopster al kijken als je binnenkomt en je weet dat ze zich afvraagt wat je er komt zoeken. Dik zijn is een maatschappelijk probleem geworden en dus ben ik een probleemmens. Op verjaardagen is het heel normaal voor anderen om opmerkingen over mijn lijf te maken. Als ik iets ben afgevallen dan word ik de hemel ingeprezen, alsof dat de belangrijkste prestatie is die ik leveren kan. In mijn werk red ik mensenlevens, maar daar word ik nooit zo voor geprezen als voor het verliezen van 5 onnozele kilo's.

Ik ben wel tevreden met mezelf, maar de maatschappij niet en dat maakt me verdrietig.

nathalie | 15-03-2007 | niet lijnen

ik merk ook vaak dat ik zo'n riedel afdraai tegen mezelf waarom ik NIET hoef te lijnen. Inderdaag als je dikker bent, is het bijna verplicht dat je daar iets aan doet, zoniet dan ben je een slapjanus. Goed om te lezen dat je je ook niet op de kop laat zittten

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]