galerie

Marta Blom | 09-03-2007 | dikke kont

Bste Sunny, dankjewel voor het maken van deze schokkende, leerzame en ontroerende documentaire. Zelf ben ik ook niet altijd even tevreden over mijn lichaam. Ik ben 30 en heb al sinds mijn 15e een dikke kont en dikke bovenbenen, ze passen niet zo goed bij de rest van mijn lijf. Ik kan er echter prima mee leven, ik voel me gezond, en mijn vriend vind me mooi zoals ik ben.Mijn moeder, die zelf behoorlijkslank is, en altijd geweest ook, maakte laatst, in een restaurant nota bene,de onsterfelijke opmerking: "Kind, ik dacht dat het na je 30ste wel goed zou komen met je figuur!". Al vanaf dat ik ineens dikker werd op mijn 15e geeft zij mij het gevoel dat ik er niet goed (genoeg?) uitzie. Het lijkt mij een zeer belangrijke stap in deze strijd dat moeders hun dochters niet alleen maar zeggen dat ze zich niet van de media aan moeten trekken, maar hen ook het gevoel geven dat ze goed zijn als heel mens, niet alleen als mooi prinsesje.

Flower | 09-03-2007 | dikke kont

Het zijn vaak de moeders die vanwege hun eigen beeld wat schoonheid is, het dochters moeilijk maken van hun lichaam te houden. Aan de ene kant wordt je geleerd, dat schoonheid van binnen moet zitten en aan de andere kant hoor je dat 'het oog wat wil". Dat maakt je zo onzeker. Het zijn de niet uitgesproken woorden en de manier van afkeurend kijken dat dochters geen commentaar dulden van hun moeder. "Er is toch niets goeds aan me", is de gekwetsheid. Ik hoop dat ik het met mijn 4 dochters anders hebben kunnen doen. Gewoon genieten zoals ze zijn op elk moment van hun opgroeiende volwassenheid. :-)

Lau | 09-03-2007 | moeders

klopt, moeders zeggen ook soms dingen,waarbij ze zelf niet altijd zich bewust zijn wat voor een impact dat op hun dochters heeft. Ik heb daar laatst iets over gelezen. Ookal bedoelt ze het nog zo goed, een opmerking zoals Martabeschrijft, kan echtvernietigend zijn, juist omdat het je ma is die het zegt. Juist aan haar oordeel hecht je vaak (onbewust) zoveel waarde, dat het heel belangrijk is welk gevoel ze jou geeft.
Zelfs mijn eigen moder van in de 50 is op haar beurt nog steeds gevoelig van grapjes van háár moeder (mijn oma, bijna 80),over haar 'dikke kont!

caja | 10-03-2007 | grappig?

en dan dus de vraag of het allemaal wel zo grappig en lief is..

het is denk ik zaak om de pijnen die vrouwen van generatie op generatie op die 'onschuldige' manier doorgeven te doorbreken..

Esmee | 12-03-2007 | invloed van mijn moeder

mijn moeder verteld me ook elke dag dat ik moet afvallen. Als ik iets eet zegt zedingen als: "Zou je dat nou wel doen?" of ze kijkt me aan met een afkeurende blik. Ik ben 19, en ik weet dat ik te dik ben, niet eens erg veel, ik weeg ongeveer 67 kilo en ben 1,70 meter.

Ik weet dat mijn moeder het goed bedoelt, maar steeds weer aankomen met een nieuw dieet vind ik eerder pijnlijk. Ik ga binnenkort op mezelf wonen, ik hoop dat ik hierdoor mezelf meer zal leren accepteren, omdat ik dan nietsteeds geconfronteerd wordt met mijn uiterlijk.

Mijn zelfbeeld is vrij negatief, ondanks dat ik van mannen veelal te horen krijg dat ik mooi ben, en met uitgaan kom ik ook zeker geen aandacht van leuke mannen tekort. Toch zou ik het liefst anders zijn. Het speelt bij mij misschien ook mee dat mijn vriendinnen stuk voor stuk ontzettend slank en knap zijn (je kent het soort vriendinnengroepjes wel, populaire, mooie meiden die iedereen kennen). Ik hoor er wel helemaal bij, en het zijn ook 'echte' vriendinnen, maar toch is het wel confronterend als we met z'n allen op het strand liggen. Ik ben nu van plan om af te gaan vallen, zodat ik me beter ga voelen, alleen vind ik afvallen wel erg moeilijk.

Desiree | 12-03-2007 | vriendinnengroep

Ik herken me in het hebben van een vriendinnengroep met alleen maar mooie meiden. Een vriend van mij beschrijft ons voor de grap vaak, als hij een soort 'interview' doet. De andere meiden beschrijft 'ie dan als:mooi gezicht, mooi figuur enz. en bij mij zegt ie: "Desiree, de slimste van ons allemaal!" Veel meiden zouden dit een compliment vinden, maar ik vind het eerder pijnlijk, de andere meiden worden beschreven als mooi, maar ik als slim omdat ik de enige ben die op de universiteit zit.

Ida | 13-04-2007 | Voor ESMEE

Lieve Esmee, ik schrok gewoon van je commentaar..je bent 1.70 en weegt 67 kg en je denkt dat dit (weliswaar een "beetje") te dik is???

Volgens de tabellen is 67 kg bij 1.70 juist prima. Laat je niet gek maken! Wel een beetje gezond blijven eten natuurlijk als je op kamers gaat!

mai | 10-10-2007 | vrouwen/moeders

Het zijn vaak juist vrouwen, en inderdaad moeders, die valse opmerkingen maken over het lijf van andere vrouwen. Verpakt in een onschuldig klinkende vraag, maar niettemin bedoeld om te kwetsen en zichzelf beter , superieur te voelen. Goh, ben je een beetje aangekomen?

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]