galerie

Jeroen | 19-05-2007 | Schoonheid

Het zijn voornamelijk vrouwen die reageren en gezien de documentaire en de maatschappij waarin wij leven is dat logisch, maar als getrouwde man die een hele lieve vrouw heeft wil ik ook graag wat zeggen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het beeld bestaat dat vrouwen "iets" aan zichzelf willen veranderen "onder druk" van "de mannen". Al Eeuwenlang kijken wij naar de vrouwen als lust object en voelen veel vrouwen zich blijkbaar min of meer verplicht hieraan iets te doen. En ondanks het feit dat "wij" mannen dit mooi vinden, vraag ik mijzelf af in hoeverre wij dit goed moeten vinden. Ik ben gelukkig getrouwd met een lieve vrouw die 11 jaar ouder is dan ik, die een maatje meer heeft en tot de 98% van vrouwen behoort die ontevreden is over haar lichaam, maar ik behoor zelf ook niet de categorie van adonissen en mijn weegschaal draait bij mij het klokje rond.

Ik wil hiermee zeggen dat niemand volmaakt is en dat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Ondanks dat ik veel te zwaar ben, ben ik over het algemeen gelukkig met wie ik ben en hoe ik er uit zie en moet men mij accepteren zoals ik ben en geldt dit gelukkig ook voor mijn vrouw, ondanks dat zij ontevreden is over haar lichaam. Ik zeg haar altijd en ik meen het ook dat ik van haar hou zoals ze is en hoe ze er uit ziet en dat ik niet wil dat ze iets aan zichzelf laat veranderen. De ware schoonheid zit immers altijd van binnen. Ik vraag mij dan ook af waarom je als vrouw en alhoewel er ook mannen zijn die naar de plastisch chirurg gaan, je om niet medische redenen aan je lichaam laat sleutelen. Ben je soms aantrekkelijker met grotere borsten, een kleinere buik, kleinere schaamlippen, grotere billen etc.? Velen zullen ongetwijfeld beweren dat het goed is voor hun zelfvertrouwen en misschien ook voor hun relatie of carrière, maar als iemand anders jou alleen maar leuk, aardig of interessant vindt omdat je wat aan jezelf hebt laten doen is er iets goed mis. En wat heb je eraan als je naderhand allerlei klachten hebt zoals rugklachten na een borstvergroting? Als iemand echt van je houdt maakt het niet uit hoe je er uit ziet, hoe zwaar je bent of wat je cupmaat is. En ouder worden we toch allemaal en valt dit niet te voorkomen door allerlei operaties of middeltjes.

Wees blij met wie je bent en hoe je er uit ziet en alhoewel ik besef dat dit soms zeer moeilijk is, is dit toch het beste. En wat betreft de cosmetica-industrie en plastische chirurgie; deze maken miljarden winst zolang "wij" met z'n allen hun producten en diensten afnemen. Zodra we dit niet meer massaal doen zullen zij hun strategie moeten wijzigen. Het klinkt misschien als een utopie, maar dat is de macht die wij als consumenten hebben en die moeten wij dan ook gaan gebruiken.

Tot slot wil ik ingaan op mijn positie als man richting vrouwen. Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar als ik zie hoe vrouwen vaak denigrerend en op een seksuele manier worden benaderd door mannen, moet ik me schamen op de manier waarop ik verlekkerd naar andere vrouwen en dan met name naar hun borsten kijk. Het is goed dat er middels een documentaire als deze aandacht aan deze problematiek wordt besteed, maar zolang mannen niet veranderen en vrouwen zich dit laten gebeuren verandert er nooit wat.

silvias | 30-05-2007 | Ideaalbeeld

Nu ik de tijd heb wil ik even reageren op dit bericht met name het "schamen voor het somskijken naar borsten van vrouwen/meiden op straat".(wat voor sexloze koele zakelijke rotcultuur zou het zijn als niemand meer interesse heeft in mooie dingen).Ik schaam me er niet voor, ik kijk namelijk alleen als deze redelijk ontbloot en redelijk grootzijn, anders niet. Waarom zou ik me daar voor moeten schamen? Die vrouw/meid had heus wel de bedoeling om aandachtstrekker te zijn, anders had ze zich wel anders gekleed. Uiteraard heb ik niets tegen op mooie vrouwen/meiden die zich mooikleden :p, eveneens mannen.

En ik vraag me af of het echt zoveel aan mannen ligt, ik bedoel zitten mannen er echt om te vragen dat vrouwen/meiden iets aan hun lichaam moeten veranderen? Die schaamlipcorrectie vind ik helemaal belachelijk, alleen je partner/vriendje of man krijgt die toch te zien (meestal later pas in een relatie). En volgens mij zijn mensen ook makkelijk te beïnvloeden, ikzelf heb ook wel een ding of 2 die ik anders had willen hebben aan m'n lichaam en als iemand daar een opmerking over maakt raakt dat me somsook wel diep. Maar na een tijdje ben ik het wel vergetenof dan relativeer ik als ik er nog mee zit.

Mensen moeten gewoon iets minder willen. We willen allemaal rijk zijn, leuk en grappig en mooi. Je kan niet alles hebben, we hebben het hier erg goed in Nederland we leven niet in armoede. Trek jeniet zoveel aan van het zogenaamde ideaalbeeld, smaken verschillen en zie niet het eene gebrek voor de reden van al het falen in je leven wat ik soms nog wel 's doe.

Don't worry, be happy. De billboards, reclames, mtv en al de andere beelden/stijlen van de popcultuur zullen blijven zolang er mensen interesse in hebben en mensen zullen er altijd interesse in blijven hebben.

Dankje voor je bericht! | 24-08-2007 | reactie jeroen

Wat ben ik blij je verhaal te lezen jeroen. Ik zit in een behoorlijke dip (wederom door mijn uiterlijk) en durf daardoor mij letterlijk niet bloot te geven. En dat als 20jarige... Ik had de hoop op een relatie al opgegeven. Niet omdat er geen mannen zijn die interesse laten blijken, maar vooral omdat ik weet hoe ik er onder mijn kleren uitzie. En ik weet dat dat niet is wat mannen willen. Maar door jou is er weer een sprankje hoop!! Hopelijk zijn er veel meer mannen zoals jij! Hoe lang ben je getrouwd eigenlijk? Ik wens jullie een zeer fijn huwelijk toe! Dankje voor je bericht!

henny bos | 27-08-2007 | reactie jeroen

je hebt grotendeels gelijk, maar vergeet niet dat de cosmetische operaties ook een goede kant hebben, denk maar aan mensen die verbrand zijn, of een borst correctie na een amputatie zoals ik heb gehad, kan ook geopereerd worden daarvoor, maar als ik de woorden onder het mes hoor dan sla ik op tilt, want oh wat ben ik bang voor ziekenhuizen en operaties, ik ga alleen als het moet zoals de borstamputatie, chemo, bestraling, en tussendoor blinde darm operatie, en mijn gewicht zit ik nu niet meer mee, na tientallen dieeten, nu zeg ik gewoon, ik heb tenminste reserve voor als ik ziek wordt, en ik wil ook nog even zeggen dat het best irritant is als je met een man staat te praten en ze kijken dan naar je borsten i.p.v. je ogen, ik heb nu nog 1 borst en het interesseerd mij gelukkig niet en mijn man ook niet, wij waren 12 augustus 30 jaar getrouwd, ik kan je wel vertellen als ze dit tien jaar geleden tegen mij hadden gezegd dat ik zo zou reageren, dan had ik gezegd dat ze gek waren, ik was n.l. heel erg bang voor de geestelijke klap, die ik gelukkig niet heb gehad, groetjes en verder veel geluk met je vrouw

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]