galerie

Ronald Bruinen | 08-05-2007 | De mens als gebruiksartikel

De westerse maatschappij is tegenwoordig zo gefocust op consumeren en het over de balk smijten van geld aan uiterlijkheden dat de westerse mens zelf een te consumeren voorwerp is geworden.

De grote multinationals weten donders goed dat de mensen via de media en reclame makkelijk te beinvloeden zijn.Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld en denken via smeerseltjes, sieraden, auto's, kleding, geldleningen hun zelfbeeld letterlijk te kunnen maskeren. Diep van binnen weten we allemaal dat daarmee het negatieve zelfbeeld niet verbeterd wordt, het contrast met de innerlijke wereld wordt alleen maar groter...het is een vicieuze cirkel waar de moderne westerse mens zich in gemanouvreerd heeft. Het consumeren is een verslaving geworden...en aan verslavingen wordt meestal door een beperkt aantal individuen goed verdient. Kijk maar eens naar de miljoenensalarissen van veel managers in dienst bij de multinationals.

De moderne westerse samenleving is er een die wankelt aan alle kanten. Mensen zouden meer moeten luisteren naar hun innerlijke ik. Het slechte zelfbeeld van mensen komt ergens vandaan en vaak zit er heel veel verdriet, frustratie, schaamte, schuldgevoel, woede in mensen. Ga met die emoties in dialoog endoe aan zelfonderzoek in plaats van je te verdrinken in consumeergedrag.De mens is een gebruiksartikel geworden, waaraan zoveel mogelijk geld wordt verdiend in gemiddeld 75 jaar en daarna wordt het weggeworpen.

Dit wilde ik even kwijt...reacties zijn welkom.

Veel liefs Ronald

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]