galerie

Marjan | 07-05-2007 | ik ben mooi

Ik ben 20 jaar oud, ik heb ong 10 kilo overgewicht, ik draag maat 44/46, heb cup D en ik ben mooi.

Ik zit heerlijk in mn vel en vind mijn eigen lichaam mooi, tegen alles in wat de media mij voorspiegelt waardeer ik mijn eigen lichaam. Lekker boeiend dat ik brede heupen, vetrollen een onderkin enz heb. Ik moet erin leven en dat doe ik met plezier.

Ik schaam me niet voor mezelf. In de zomer zit ik lekker in mijn bikini op het strand. Waarom zou een strakke buik meer recht op zonlicht hebben dan een vetrol? Daar wil ik niet aan mee doen!

Dames van Nederland, haal je eigenwaarde niet uit wat de media je voorschotelt, maar uit wat de mensen die van je houden van je vinden en uit wat je zelf van jezelf vind. Iedereen is anders en iedereen is mooi. Wees realistisch en geniet van je lichaam!

Hanneke | 04-07-2007 | Mooi!

Hoi Marjan!

Wat een heerlijk statement! Ook ik heb overgewicht, loop rond in maat 46 en ervaar dat totaal niet als hinderlijk (met uitzondering van het kopen van kleding, soms).
Mijn geliefde is de man van mijn dromen, kleiner dan ik (helemaal als ik op hakken loop), jonger dan ik, en daar zit ik ook totaal niet mee. En het is ook logisch, uiterlijkheden raak je snel aan gewend, van 'gaven' op een ander vlak geniet je langer. Ook als ik "oud, gerimpeld, en onvruchtbaar" geworden ben, ben ik niet opgedroogd. Is mijn gevoel voor humor, mijn relativeringsvermogen, mijn intelligentie, mijn liefdevolle houding, mijn kennis en kunde niet verdwenen. Ik zou kunnen afvallen, maar steek mijn energie liever in dingen van 'blijvende waarde'.

Maar dat alles betekent níet dat ik mijzelf, met de volle honderd kilo die ik weeg, niet móói vind. Ik heb een prachtig gezicht, een fijn zacht lijf,loop fier rechtop, geniet van het leven straal dat uit en word daardoor ook als stralend persoon benaderd.

Mooi is niet alleen datgene wat in de media wordt weergegeven. En geluk hangt er al helemáál niet mee samen. Het propageren van die link zou verboden moeten worden: dat geluk alleen voorbehouden is aan de gezonde, slanke, rimpelvrije, vetrolvrije, ja ronduit gepimpte modellen.

Hanneke

Sarah | 12-07-2007 | tis alsof ik het zelf ben

Hai Marjan,

Ik las je beschrijving en ik dacht dat zou ik kunnen zijn,

Ik vind het heel tof dat jij je niets aantrekt van het schoonheidsideaal. Ik heb daar zelf wat meer moeite mee, zo af en toe heb ik toch wel eens de balen in dat ik bepaalde kleding niet aan kan om dat ze die maken voor smalle dunne vrouwen....

Maar ik begin me steeds meer te vinden in hoe ik er uit zie, en het feit dat ik een geweldige vriend heb die me hartstikke mooi vind en dat ook vaak spontaan zegt helpt ook....

Sarah

ook een dik meisje van 20 | 04-08-2007 | Ga zo door!

Hey dames, super voor en van jullie! Ik vind het echt fijn om te lezen. Zelf helaas meer problemen mee, maar als ik dat van jullie lees dangeeft dateen sprankje hoop... Respect en liefde voor jullie allemaal!

David | 23-10-2007 | Met een vol postuur is niks mis!

Ik sluit me helemaal aan bij het verhaal van Marjan. Klasse dat je jezelf blijft en je niks aantrekt van de media die je dwingt slank te zijn. Ik ben zelf ook iemand met een overgewichtje (een kleine van 7-8 kg dan). Het lukt mij helaas wat minder om een leuke vrouw te vinden, omdat vele dames ook zo uiterlijkgericht te werk gaan. Dat had ik ook in Hart van Nederland op 26 augustus gezegd. Iedereen die mij toen gezien heeft en ook had gezien dat er naast mij een wat "omvangrijkere" vrouw in beeld kwam, zal vast en zeker beamen dat zij een hele leuke vrouw is. Uitstraling, spontaniteit, rust die ze uitstraalt.Ik maak er zelf helemaal geen probleem van om een dikkere vrouw naast me te hebben. Het gaat om dr karakter en persoonlijkheid. Zeker is wel dat dikkere vrouwen (en mannen) zich minder vaak zorgen maken en lekkerder in hun vel zitten,dan al die "dunnetjes" die alles op alles zetten om dat ene miligrammetje er nog gauw af te krijgen.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]