galerie

Kyara | 06-05-2007 | te ondiepe vagina

Ik zit ergens heel erg mee: ik denk namelijkdat mijn vagina te ondiep is. ik ben 17 dus al uitgegroeid (1.70 m), maar mijn vagina is hooguit 11 centimeter diep. als ik mijn vinger erin steek kan ik de baarmoedermond voelen. tampons enzo zijn geen probleem, maar ik ben bang dat het met seks een groot probleem wordt. jongens roepen altijd zo hard hoe lang hun piemel wel niet is en daar word ik gefrustreerd van.

verder heb ik een kama sutra boek en daar vermelden ze drie soorten vaginas: de 'olifant' = ongeveer 25 centimeter diep, de 'merrie' = 18 cm diep en de 'hinde' = 14-15 cm diep (dan kom ik nog niet eens aan de 'hinde'!)

ik zit hier echt mee want straks krijg ik een vriend en dan kan ik niet fijn vrijen...

Kyara | 06-05-2007 | maagdenvlies

dat wat ik voel is zeker mijn baarmoedermond en niet mijn maagdenvlies, want dat is bij mij gewoon een richeltje en zit niet diep

edith | 07-05-2007 | niks mis mee

Nou meid ik kan je verzekeren dat je heel normaal bent, die van mij zou hooguit 10 cm zijn en heb nooit problemen gehad met wat voor maat dan ook, de vagina rekt gewoon mee, dus maak je geen zorgen, als ik mijn vingers erin stop voel ik ook mijn baarmoedermond, er is niks mis mee,laten wij het dan maar het veulen noemen.

Anja | 07-05-2007 | Niks mis mee

Niets mis mee, zoals Edith ook al zegt.

Dineke | 08-05-2007 | geen zorgen

Maak je geen zorgen Kyara, als je opgewonden wordt wordt je vagina een stuk langer en soepeler. Dat is het mooie aan vrouwen- en mannenlichamen, ze zijn zo gemaakt dat ze precies in elkaar passen! :)

Lidewij | 14-05-2007 | kyara

Hé Kyara, ik denk dat je de richel voelt die daar zit, niet je baarmoedermond. Het gaat een beetje de boxht m, die opening. Maar ook al is dat wel wat je voelt, dan is maak je geen zorgen, wat dineke ook al zegt, de vagina is in ontspannen toestand meestal strakker en lijkt ondieper, zeker als je jonger bent dus meestal gaat het bij seks wel goed allemaal.
Als je ff zeker wil weten of alles ok is, kun je ff langs de vrouwenarts/gyneacoloog gaan (je hoeft niet per se verwijzing van je huisarts als je lieverniet daarheen wilt) maar in hetziekenhuis een afspraak maken voor zover ik weet sinds het nieuwe zorgstelsel. Die kan dan ff rustig kijken en dan heb je zekerheid.

Marjolein | 15-06-2007 | Onzin, die Kamasutra!

Hallo lieve onbekende,

Ik wil u verzekeren dat u volkomen normaal bent! Ik ben student Verpleegkunde en volg als specialisatie het vrouwelijk lichaam en alles rondom zwangerschap en bevalling.

Even wat technische informatie; de vagina is gebouwd op de ontvangst van zo'n elf centimeter penis. Vandaar dat tampons e.d. ook meestal geen probleem zijn. Echter, naast de baarmoedermond zitten aan beide kanten twee "loze" ruimtes, genaamd de Cul de Sac. Dit is een ruimte die zo'n zes a zeven centimeter diep is. Deze ruimte komt vrij bij voldoende opwinding, zodat er voldoende ruimte is voor zo'n 17 a 18 cm. penis. Met eventuele meerekking van de spieren dan nog, is er zo'n krappe 20 cm. diepte.

Er is dus in ieder vrouwenlichaam technisch gezien voldoende ruimte voor iedere penis! Grof en kort gezegd; anything under 11 centimetres is a waste of our time, anything above 21 hurts like hell! Daarbij komt nog dat de gemiddelde penislengte voor de Europese man op 13,5 ligt, en u weet direct dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Meid, ik wil je bij deze even tutoyeren; geniet ervan! Geniet van je vrouwelijke lichaam en haar mogelijkheden, en geniet ervan dat jj dankzij je feministische zusters uitmaakt met wie en wanneer jij naar bed gaat; gewoon, als je er zin in hebt!

Maak je geen zorgen, hou op met vergelijken, geniet van je lijf!

Groetjes, Marjolein.

Adrienn Vegh | 22-06-2007 | Vagina van ongeveer 10 cm is normaal

Hoi, Ik las net het bericht van een meisje van 17 die denkt dat haar vagina te kort is. Kort over mijzelf, ik ben 4de jaars geneeskunde student en ik geef seksuele voorlichting op middelbare en basisscholen. Je vagina is niet te kort! Een vagina is ongeveer 10 centimeter. Als je op de wc zit en je wijsvinger in je vagina steekt, dan kan je je baarmoeder voelen. Dat is heel normaal. Dat moet ieder vrouw kunnen voelen. Dus je hoeft je hier niet onzeker over te voelen. Je bent gewoon normaal. Als je hier nog vragen oever hebt, mag je mij gerust mailn.

Groetjes,

adrienn

Ed | 02-07-2007 | Te ondiepe vagina

Beste Kyara,

Niet alle mannen hebbeneen grote penis. Dus, wat mij betreft hoef je echtgeen zorgen te maken over je maat in je vagina.

Groet,

Ed.

X | 20-07-2007 | ondiepe vagina

mannen kunnen toch ook klaarkomen als zij met de hand worden bevredigd: een hand is echt geen 10 cm diep. Alleen de duim en de wijsvinger kunnen al een orgasme veroorzaken.

Het gaat erom dat de voorhuid heen en weer geschoven wordt, en dat kan dus al in de vagina als alleen het voorste stuk(je) piemel naar binnen gaat.

toch, mannen ? ;-)

X.

ricardo | 09-08-2007 | maak je niet druk je vagina is prima

hoi, Kyara alles goed.

Maak je niet druk over je vagina je hebt een normale.

ik ben een jongen van 20 met een niet erg grote penis ongeveer tussen de 14-15. Eerst maakte ik mij ook druk zou ik wel een meid kunnen bevredigen, maar uiteindelijk viel het reuze mee. als die jonge jouw niet accepteerd hoe je bent dan is hij het niet waard zo denkik er over. Je bent vast een coole meid maak je niet druk. ik zou het erg leuk vinden als ik een reactie van je zou krijgen. met vriendelijke groetjes Ricardo

ricardo | 09-08-2007 | vagina goed

kyara mijn e-mail is ricardo_bulterman@hotmail.com

felivosje | 26-08-2007 | vagina

je bent op je 17e helemaal nog niet volgroeit, hoe kom je daar nu bij?

en die baarmoedermond voel ik ook hoor. dat is normaal.

pieter | 09-09-2007 | nodeloze zorgen

Nou. Flink wat geleerd hier.

Verder valt op dat de teneur is dat Kyara zich nodeloos zorgen maakt.

Wat zij beschrijft is een normale vagina en verder hebben vagina's van nature veel reservecapaciteit. Drie vraagstukken komen op bij mij:

1)Als zij zich wel terecht zorgen had gemaakt, hoe had zij er mee om kunnen gaan?

2)Hoe was het te voorkomen geweest dat zij zich nu nodeloos zorgen heeft gemaakt?

3)En is zij nu gerustgesteld? Dit kan zij alleen zelf zeggen, maar het zou wel fijn zijn als zij dat kon melden. Want zoniet, dan kan daar op verder gegaan worden.

Over 1). Soms zou een vagina echt te klein of een stijve penis echt te groot voor je partner kunnen zijn en dat zou bij seks klachten kunnen geven. Via het medische en seksuologische circuit kan dan advies en hulp worden gevraagd, maar veel zal afhangen van hoe iemand er zelf tegen aankijkt en ermee omgaat. Mensen variëren in lichamelijke eigenschappen en geestelijke kenmerken en botsen altijd op tegen een grens. Een probleem onderkennen, er iets aan proberen te doen, en er vrede mee proberen te hebben als er verder niets aan gedaan kan worden, lijkt mij een universeel recept om het leven door te komen. Belangrijk hierbij is het verwachtingspatroon dat je zelf hebt, maar dit is veelal door de omgeving en de samenleving bepaald.

Over 2)Er wordt niet veel over gesproken, over te korte vagina's. Je kan je er geen beeld van vormen, zelfs niet op naturistenstranden en sauna's, hoogstens in pornofilms, maar daar wordt een vertekend beeld vertoond (enorme dildo's en penissen), dus dat schiet ook niet op. Dus feitelijk kun je er als jonge dame geen realistisch beeld over krijgen en dat gevoegd bij de jeugdige onzekerheid geeft dit soort zorgen. Misschien had ze het gewoon moeten uitproberen, dan had ze niet die ongerustheid gehad. Dit is zonder waardeoordeel, ieder kiest zijn eigen ontwikkelingspad. Maar in een samenleving waar makkelijker metseksualiteit en het uitoefenen ervan wordt omgegaan zal deze onzekerheid minder voorkomen.

lisa | 15-05-2008 | diepte

Mijn vagina is maar 5 cm diep, terwijl ik nog nooit kinderen heb gehad, ik zit er heel erg mee! help?

A. | 24-09-2009 | ik ook

Ik ben ook een `hinde' en mijn ervaring is wel dat een iets kortere penisprettiger is bij het vrijen omdat de man hem dan helemaal in kan brengen, maar het is niet per se nodig om goede seks te hebben. Als de penis langer is merkt de man vanzelf op welk punt hij niet verder kanen hijramt 'm er heus niet doorheen.Een van mijn exen vertelde eens dat hij niet eens voelde dat hij tegen de baarmoedermond stuitte met zijn eikel, hij merkte dus alleen dat hij er niet helemaal in kwam. Maar ik denk dat voor mannen toch veel belangrijker is dat ze je aantrekkelijk vinden dan hoe diep ze precies komen.

Ik ben /was ook ongerustover de diepte van mijn vagina,maar nu ik hier over nadenk; ik heb in mijn leven met een aantal mannen in bed gelegen en ik heb er nooit wat over te horen gekregen. Ook de dokter heeft er wel eens naar gekeken (om een andere reden) en ik kreeg wederom geen commentaar. Toch was ik liever wat `dieper' geweest. Maar ik had ook liever een kleinere neus gehad. Je bent zo gemaakt als je gemaakt bent en het is niet anders, proberen te accepteren is het enige wat erop zit, lijkt me. Nog een bedankje aan de gynaecoloog en andere deskundigen op het forum, dit is ook voor mij een geruststelling!

Poezel | 01-05-2010 | Diepte

Ik ben er sinds kort achter dat ik daadwerkelijk een heel korte vagina heb terwijl ik toch al een hele tijd seks heb. Laatst had ik seks met een meisje en toen ik haar vingerde voelde ik het verschil. Ik voel mijn baarmoedermond als het tweede kootje van mijn wijsvinger in mijn vagina is en bij haar moest ik mijn best doen met een middelvinger om die van haar te voelen. Ik ben toen erna naar de gynaecoloog gegaan en die bevestigde dat ik inderdaad een erg korte vagina heb.

Ik heb wel dat als een man een lange penis heeft en hij stoot te diep dan heb ik pijn tot aan mijn middenrif. Maar wat is dan lang, volgens schatting denk ik dat 14 cm echt de maximale lengte is voor mij. Als een man een langere penis heeft dan kan hij gewoon niet zo diep.

Ik maakte me er nooit druk om, je kan tenslotte gewoon praten en zeggen wat er aan de hand is. Maar het is wel raar als je zelf al die tijd gedacht hebt dat de meeste vrouwen gebouwd zijn zoals jij en het blijkt niet zo te zijn.

Me | 07-09-2011 | Ondiepe vagina

Hoi Allemaal,

Ik heb hetzelfde als ik met mijn vinger naar binnen ga dan voel ik ook mijn baarmoeder (denk ik). Eerst wist ik niet wat het was en dacht ik dat ik ook ondiep was. Goed om te lezen dat ik heel normaal ben :)

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]