Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: output conversion failed due to conv error, bytes 0xC3 0x3F 0xC2 0x3F in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

Shadow | 05-05-2007 | MRKH - geboren zonder vagina

Hallo allemaal. Ik ben een vrouw van 31 jaar en ik hebhet MRKH syndroom. Dat houdt in dat ik ben geboren zonder baarmoeder en zonder vagina.Ik kan mij noggoed herinneren dat ik deze diagnose kreeg. Ik was 18 jaar, had mijn eerste vriendje en dan dit. De gyneacoloog zei: Gelukkig ziet de buitenkant er normaal uit. Fijn, ik had normale schaamlippen, een normale clitoris. Alleen zat er een kuiltje op de plek waar mijn vagina had moeten zitten. De techniek staat voor niets, ik had een keuze: een ingrijpende operatie om een vagina ingang te creeeren, om zo penetratie mogelijk te maken. Of het maar zo laten als het was. Ik koos uiteindelijk voor een niet-operatieve methode om een vagina te maken. Ik heb nu een normaal sexleven en gelukkig, ik zie er normaal uit daar beneden. Tenminste, dat dacht ik. Tot ik hoorde over de vagina correctie, de zogeheten "confectiekut". Ik geloof niet dat ik ooit zo hard heb gehuild om iets wat er dan niet mooi zou moeten zijn aan mijn lichaam. Al die jaren hield ik me vast aan het gevoel dat ik "normaal was van buiten". Na het zien van "Beperkt houdbaar" heb ik weer hard gehuild. Hoe de moeder van dat mooie jonge meisje zegt dat ze een syndroom heeft omdat ze grote binnenste schaamlippen heeft, dat dit niet "normaal" is! Terwijl dit meisje niets mankeerd! Ik wist niet wat ik hoorde! Dit kan niet waar zijn!Ik ben namelijk GEZEGEND met een paar mooie, opwindende GROTE binnenste schaamlippen en ja, ik heb daar ooit enorm veel problemen mee gehad. Maar ik heb nu mijn vulva geaccepteerd zoals deze eruit ziet... met schaamlippen! Het feit dat ik geen officiele vagina ingang heb en dat ik geen kinderen kan baren is iets wat ik nog moet verwerken. Dat is al moeilijk genoeg. Maar met de opkomst van de Playboy look wordt ik toch weer onzeker. Het voelt alsof ik dus per definitie een lelijke vrouw ben. Of misschien ben ik eigenlijk wel helemaal geen vrouw. Ik ben te mager, ik heb kleine borsten, ik heb schaamlippen (God moge het verhoeden) Ik heb geen "neukgaatje"(ja echt, je moet als je een beetje vrouw bent wel neukbaar zijn volgens sommigen)en ik heb een platte kont. Wat blijft er dan eigenlijk nog over van dat vrouw zijn? Als we van het modeplaatje en het algehele huidige beeld over vrouwen moeten uitgaan, niet veel meer ben ik bang. Dan maar naar de plastisch chirurg? Ik geloof dat ik ook wel voor het totaalpakket in aanmerking kom... Nee, ik kan met recht zeggen dat ik nooit, maar dan ook nooit naar een plastisch chirurg zal stappen om me te laten opfluffen... je kan wel aan de gang blijven. Ik streef ernaar te leren van mezelf te houden zoals ik ben en ik heb de stille hoop dat acties als dit langzaam maar zeker wat aan de idioterie van het schoonheidsideaal doen. Iedereen is uniek in wat hij of zij is en iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Dat zou genoeg moeten zijn. Toch?

Martha | 05-05-2007 | Gewoon vrouwen

Beste Shadow,

Ik kan me voorstellen dat dat hard aankomt zeg, had je jezelf net geaccepteerd en dan is er weer iets niet goed. Gelukkig weet je zelf ook dat niet jij, maar die idiote lul van een chirurg abnormaal is. Hou hier alsjeblieft aan vast!

Over het 'een echte vrouw' zijn: niemand is een echte vrouw, ik bedoel, niemand kan helemaal aan het vrouwbeeld voldoen dat we hebben gedefinieerd, vrouwelijkheid en mannelijkheid zijn eigenlijk ook alleen maar illusies. Er worden meer mensen met een onduidelijk geslacht geboren dan er anorexiapatienten zijn, alleen omdat wij in onze cultuur zoveel waarde hechten aan dat je duidelijk in een categorie past ligt daar een taboe op en zal je het niet snel van iemand weten. Je bent een vrouw als je je een vrouw voelt. Ook vrouwen met vagina kunnen over vrouw-zijn spreken alsof het iets is wat je de ene keer niet, de andere keer wel bent: 'ik voelde me zo vrouwelijk toen hij met me flirtte', 'ik voelde me zo lomp en mannelijk toen ik verhuisdozen sjouwde'. Het is dus maar relatief. Wanneer ben je eigenlijk een vrouw? Als je met vrouwelijke geslachtsorganen bent geboren? Met XX-chromosomen? Als je hetero bent? Als je borsten hebt die groter zijn dan maar A? Hoeveel mensen vallen dan niet af. Er zijn zoveel mensen die er op die manier tussen zouden zitten. Volgens mij zijn dat allemaal gewoon vrouwen. Don't worry.

marjan | 06-05-2007 | variaties op