galerie

Shadow | 05-05-2007 | MRKH - geboren zonder vagina

Hallo allemaal. Ik ben een vrouw van 31 jaar en ik hebhet MRKH syndroom. Dat houdt in dat ik ben geboren zonder baarmoeder en zonder vagina.Ik kan mij noggoed herinneren dat ik deze diagnose kreeg. Ik was 18 jaar, had mijn eerste vriendje en dan dit. De gyneacoloog zei: Gelukkig ziet de buitenkant er normaal uit. Fijn, ik had normale schaamlippen, een normale clitoris. Alleen zat er een kuiltje op de plek waar mijn vagina had moeten zitten. De techniek staat voor niets, ik had een keuze: een ingrijpende operatie om een vagina ingang te creeeren, om zo penetratie mogelijk te maken. Of het maar zo laten als het was. Ik koos uiteindelijk voor een niet-operatieve methode om een vagina te maken. Ik heb nu een normaal sexleven en gelukkig, ik zie er normaal uit daar beneden. Tenminste, dat dacht ik. Tot ik hoorde over de vagina correctie, de zogeheten "confectiekut". Ik geloof niet dat ik ooit zo hard heb gehuild om iets wat er dan niet mooi zou moeten zijn aan mijn lichaam. Al die jaren hield ik me vast aan het gevoel dat ik "normaal was van buiten". Na het zien van "Beperkt houdbaar" heb ik weer hard gehuild. Hoe de moeder van dat mooie jonge meisje zegt dat ze een syndroom heeft omdat ze grote binnenste schaamlippen heeft, dat dit niet "normaal" is! Terwijl dit meisje niets mankeerd! Ik wist niet wat ik hoorde! Dit kan niet waar zijn!Ik ben namelijk GEZEGEND met een paar mooie, opwindende GROTE binnenste schaamlippen en ja, ik heb daar ooit enorm veel problemen mee gehad. Maar ik heb nu mijn vulva geaccepteerd zoals deze eruit ziet... met schaamlippen! Het feit dat ik geen officiele vagina ingang heb en dat ik geen kinderen kan baren is iets wat ik nog moet verwerken. Dat is al moeilijk genoeg. Maar met de opkomst van de Playboy look wordt ik toch weer onzeker. Het voelt alsof ik dus per definitie een lelijke vrouw ben. Of misschien ben ik eigenlijk wel helemaal geen vrouw. Ik ben te mager, ik heb kleine borsten, ik heb schaamlippen (God moge het verhoeden) Ik heb geen "neukgaatje"(ja echt, je moet als je een beetje vrouw bent wel neukbaar zijn volgens sommigen)en ik heb een platte kont. Wat blijft er dan eigenlijk nog over van dat vrouw zijn? Als we van het modeplaatje en het algehele huidige beeld over vrouwen moeten uitgaan, niet veel meer ben ik bang. Dan maar naar de plastisch chirurg? Ik geloof dat ik ook wel voor het totaalpakket in aanmerking kom... Nee, ik kan met recht zeggen dat ik nooit, maar dan ook nooit naar een plastisch chirurg zal stappen om me te laten opfluffen... je kan wel aan de gang blijven. Ik streef ernaar te leren van mezelf te houden zoals ik ben en ik heb de stille hoop dat acties als dit langzaam maar zeker wat aan de idioterie van het schoonheidsideaal doen. Iedereen is uniek in wat hij of zij is en iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Dat zou genoeg moeten zijn. Toch?

Martha | 05-05-2007 | Gewoon vrouwen

Beste Shadow,

Ik kan me voorstellen dat dat hard aankomt zeg, had je jezelf net geaccepteerd en dan is er weer iets niet goed. Gelukkig weet je zelf ook dat niet jij, maar die idiote lul van een chirurg abnormaal is. Hou hier alsjeblieft aan vast!

Over het 'een echte vrouw' zijn: niemand is een echte vrouw, ik bedoel, niemand kan helemaal aan het vrouwbeeld voldoen dat we hebben gedefinieerd, vrouwelijkheid en mannelijkheid zijn eigenlijk ook alleen maar illusies. Er worden meer mensen met een onduidelijk geslacht geboren dan er anorexiapatienten zijn, alleen omdat wij in onze cultuur zoveel waarde hechten aan dat je duidelijk in een categorie past ligt daar een taboe op en zal je het niet snel van iemand weten. Je bent een vrouw als je je een vrouw voelt. Ook vrouwen met vagina kunnen over vrouw-zijn spreken alsof het iets is wat je de ene keer niet, de andere keer wel bent: 'ik voelde me zo vrouwelijk toen hij met me flirtte', 'ik voelde me zo lomp en mannelijk toen ik verhuisdozen sjouwde'. Het is dus maar relatief. Wanneer ben je eigenlijk een vrouw? Als je met vrouwelijke geslachtsorganen bent geboren? Met XX-chromosomen? Als je hetero bent? Als je borsten hebt die groter zijn dan maar A? Hoeveel mensen vallen dan niet af. Er zijn zoveel mensen die er op die manier tussen zouden zitten. Volgens mij zijn dat allemaal gewoon vrouwen. Don't worry.

marjan | 06-05-2007 | variaties op één thema

hallo Shadow, ik weet niet veel van het onderwerp en ik heb even gegoocheld. En ik sta perplex. Het doet mij denken aan mijn zoon die geboren is met een aangeboren hartafwijking. Toen besefte ik ook dat de natuur zo complex is en zoveel variaties voort kan brengen. En dat geldt voor ieder aspect van ons lichaam. Als je dan bedenkt hoe eng de norm is over wat mannelijk of vrouwelijk is, realiseer ik me hoeveel mensen daar onder gebukt gaan. Ik ben het met je eens dat iedereen uniek en op zijn of haar manier mooi is. Wat dat betreft mogen mensen wel eens wat nederiger zijn tov de natuur, tov zichzelf en tov anderen. Ik vind het heel goed dat jij je verhaal hier doet. Want ik denk dat het hier eigenlijk echt over gaat. We zijn allemaal variaties op n thema. Er is geen standaard norm.

Ayla | 06-05-2007 | MRKH

Hoi Shadow,

wat erg voor je dat je MRKH hebt! ik heb er wel eens van gehoord maar nog nooit iemand gekend die dit heeft.

en dan ook nog al die shit met vaginacorrecties! het is gewoon ZIEK dat ze normale schaamlippen hebben een 'aandoening' noemen in amerika!

groetjes van ayla

p.s. dat plaatje lijkt op kate moss

t.visser | 05-06-2007 | Flair

Hoi,

We zijn het helemaal met je eens, en we willen als weekblad Flair heel graag jou over dit onderwerp en het MRKH syndroom interviewen, omdat hier nog zo weinig over bekend is. Dat kan anoniem, en je krijgt het uiteraard voor publicatie ter goedkeuring voorgelegd, want het moet wel jouw verhaal zijn natuurlijk. Ik hoor graag van je! groet, Thecla Visser, chef reportage Flair, email: t.visser@sanoma-uitgevers.nl

Wat

Kim | 10-06-2007 | flair

Gaan jullie dan ook per direct stoppen met het plaatsen van geretoucheerde of geshopte foto's? Met het promoten van een irrealistisch (surrealistisch?) ideaalbeeld van de vrouw? Met het exploiteren van seksualiteit?

Shadow, als je je verhaal wil en kan vertellen op jouw manier en daar ook nog een vergoeding voor krijgt moet je dat gewoon doen. Je zou kunnen argumenteren dat ze je willen gebruiken, maar je moet maar denken dat jij hen gebruikt om aandacht voor je probleem (?) te krijgen.

Ik wil alleen even kwijt dat ik het een ietsiepietsie hypocriet vind van flair om zich op deze manier op deze site te uiten.

Skyjunkie. | 12-07-2007 | Algemeen.

Op zich vind ik het moedig na enkele van deze getuigenissen gelezen te hebben, dat er mensen zoals Shadow op zich al naar voren durven komen.

Bravo dames.

Blijkbaar zijn we op een goede weg om zelfbewust en dankzij internet ergens iets te gaan veranderen.

Zelf ben ik een man en heb eigenlijk niets te klagen. Als ik moet stilstaan bij het ideaalbeeld wat ze tegenwoordig ook aan mannen opdringen, dan kan ik het loodje er best bij neerleggen vrees ik met mijn kaal koppie, spierwit lijf etc.etc.

Heb de reportage ook zopas gezien met de genoemde moeder en dochter en vond het zelf ook schandalig hoe ze over haar dochter sprak en haar eigen dochterhet zelf nog feller deed geloven ook, dat ze een probleem zou hebben. (wat niet is)

Anyway de mensen horen wakker geschud te worden, voordat de meesten te fel gebrainwasht worden hier in onze maatschappij. Zoveel te meer er over gesproken word, zoveel te beter want dit is vrees 'k de enigste manier. Zo slecht vind ik het dan dus ook nog niet om misschien wel voor de Flair een intervieuw af te leggen. Daar help je in ieder geval altijd wel iemand mee die in hetzelfde bootje zit. (of in andere vergelijkbare situaties, die zoveel onnodige twijfel kunnen oproepen)

Iedereen is mooi. Het belangrijkste wat wij helaas in deze tijd op zoek naar roem en geld vergeten is, dat geluk en gezondheid niet te koop zijn. Als we 1 van deze 2 al hebben en kunnen delen, dan horen we in principe niets te klagen.

Ga zo door en chapeau voor de dame (die ik best knap vind >>>moest ze ook aan zichzelf twijfelen na het bezoek aan die meneer van 300.000 Dollar) die deze reportage heeft gemaakt.

Veel geluk, liefde en vooral een goede gezondheid gewenst. (Als je niet van jezelf houdt, kan je zeker niet oprecht van iemand anders houden en dus ook geen oprechte liefde terug ontvangen)

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]