galerie

D | 28-04-2007 | Pearly Penile Papules

De lengte is normaal, maar.....

Pearly Penile Papules:

Hier wel eens van gehoord??

Enig idee hoe ik me daarvoor schaam!!!!

K.Kasteren | 29-04-2007 | Schamen?

Hoezo schaam je je daarvoor dan?

20 a 30% van de mannen heeft dit. Verhouding is volgens mij wel gelijk aan het aantal vrouwen met een rommelige vagina...

K. Kasteren | 29-04-2007 | Urrel

Meer info : Wikipedia

Lysandra | 01-05-2007 | P3

Aha, dat is het dus. Ik heb wat vriendjes gehad die dat ook hadden, ik heb er eigenlijk nooit van opgekeken.

Kim | 03-05-2007 | Pearly Penile Papules

Even commentaar als vrouw zijnde op het verhaal van D. Ik weet niet welke ervaringen je hebt met vrouwen ten aanzien van je verhaal. Ik wil echter even zeggen dat ik het absoluut niet iets vind waarvoor je je moet schamen. Is een moedervlek dan ook erg? Of een pigmentvlekje? Ik zou er nooit van wakker liggen als een man dit zou hebben. Ik hoop dat je je niet laat leiden door je schaamtegevoel met alle gevolgen van dien.....

Wiki | 26-05-2007 | d

Parelketting of pearly penile papules (ook wel P3 genoemd) zijn kleine, kegelvormige papillen, die bij sommige mannen in meerdere of mindere mate aan de basis van de eikel voorkomen. De papillen variëren in grootte en zijn slechts zelden groter dan 1 millimeter in doorsnede. Het aantal papillen kan uiteenlopen van enkele tot meer dan honderd. Ze zijn vleeskleurig tot wit. Waarschijnlijk heeft 20 á 30% van alle mannen de papillen in meerdere, of mindere mate; uit onderzoek is gebleken dat de papillen minder vaak voorkomen bij besneden mannen ten opzichte van onbesneden mannen.

[bewerk] Achtergronden

Vaak wordt parelketting verward met genitale wratten; het is echter geen geslachtsziekte, maar een variant van de normale mannelijke anatomie. De papillen zijn dus niet seksueel overdraagbaar. Parelketting wordt vaak voor het eerst zichtbaar in de adolescente periode.

[bewerk] Behandeling

De 'diagnose' kan met een enkele blik met zekerheid worden gesteld. Behandeling is niet nodig. De papillen zouden volgens sommigen in aantal en zichtbaarheid afnemen naarmate de leeftijd vordert. Er is geen verband tussen de papillen en hygiëne.

[bewerk] Sociale kwestie

Veel mannen met deze variant van de normale anatomie maken zich hierover wat zorgen, en niet allemaal durven ze ermee naar de huisarts te gaan, die ze na een enkele blik gerust zou kunnen stellen. Door de verwarring met de SOA genitale wratten en door een meer algemene schaamte, zijn patiënten soms zelfs minder tot niet of nauwelijks seksueel actief. De papillen worden door sommige mannen als visueel weinig aantrekkelijk beschouwd, ten opzichte van een gladde onderkant van de eikel. Echter: de wetenschap dat een substantieel deel van alle mannen deze papillen heeft en het feit dat er geen sprake is van een SOA dragen bij aan de gemoedsrust van de patiënt.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]