galerie

Denise | 09-03-2007 | Benen

Het heeft me 27 jaar gekost om te besluiten dat ik mijn benen wilde scheren. Ik wilde gewoon zeker weten dat het mijn eigen idee was. Er was me al vaker gezegd dat het 'hoort' en zelfs eens 'oh dat is waarschijnlijk de reden dat die jongen geen interesse toont'. En je wordt doodgegooid met reclames over scheermesjes en mooie vrouwen die pronkend op fotos staan met prachtig glanzende gladdebenen. Maar ik had er nooit klachten over gehad van jongens. Zelfs niet van degene die ze mocht aanraken.

Uiteindelijk heb ik besloten ze te scheren omdat ik het zelf mooier vind staan bij mij. Het insmeren met bodylotion gaat ook makkelijker en panties zitten comfortabeler. Het is dus meer practisch nog dan visueel.Maar na het scheren zien ze er toch echt nog steeds niet glanzend en egaal uit zoals op tv en in de tijdschriften. Dat zegt mij dat ze retoucheerd zijn en make-up op hebben. Soms zie ik wel eens meisjes die echt gewoon mooie egale gladde benen hebben. En dan denk ik wel eens; tja had ik dat ook maar. Maar mijn huid is dun en daardoor een beetje vlekkerig. Er zit een plekje dat lijkt op een plat puistje dat niet meer weg gaat. En na een val van een stenen trap blijf ik op sommige plekken een permanente lichte blauwe vlek onder de huid houden.

Maar ze zien er over het algemeen ok uit, misschien niet perfect, maar ze horen bij me en ze houden me vooralsnog staande. Daar zou ik al dankbaar genoeg voor moeten zijn, toch? En toch... soms... Want het blijft moeilijk de beelden van perfectie uit je hoofd te bannen.

Soms denk ik nog wel eens, maar we zijn toch zo gemaakt, dat haar moet toch een bepaalde beschermende functie hebben of zoiets? We hebben nu natuurlijk kleding om onze huid te beschermen, maar ja, zo is het ooit natuurlijk niet begonnen.

Ach, als iemand om je geeft maakt het niet uit hoe je eruit ziet. Als het goed is...

Inge | 09-03-2007 | de mooiste ode aan de normaal ouderwordende vrouw

Proficiat Sunny Bergman!

Eindelijk iemand die deze opgefokte schoonheid van onbestaande übervrouwen eens in de omgekeerde schijnwerpers durft te brengen.Deze reportage was een ode aan alle normale ouderwordende vrouwen en een hart onder de riem voor de twijfelende "teenage girls" in het hele universum. Probeer er nog meer uit te halen en verkoop uw prachtdocu aan zoveel mogelijke tv-zenders ter wereld, laat dit echt een startschot geworden zijn op deze internationale vrouwendag!!! Groetjes en woorden van dank vanuit België, Inge

Harma | 09-03-2007 | verbijsterend

Ik heb gisteravond de documentaire gezien, het is verbijsterend wat vrouwen zichzelf aandoen. Ik vraag me dan wel af wat de reden hiervan is. Een van de dames zegt dat ze er zo uit wil zien als vrouwen in de playboy omdat haar man erbij zit te kwijlen, dat vond ik eigenlijk heel zielig. Ik denk dat vrouwen zekerder over zichzelf moeten worden en zichzelf meer moeten accepteren. Ik moet zeggen dat ik het een enge dokter vond, ik zou me niet door hem willen laten opereren en me al helemaal niet door hem willen laten adviseren.

Lidewij | 29-04-2007 | denise

herkenbaar, het benendilemma. ik heb er als puber ook mee gezeten, dat ik echt dacht: ga ik het doen of niet doen? ik heb het ook wel eens niet gedaan, en werd er op aangesproken, zelf door vriendinnen! zovan je meot je benen scheren.
toen ik zei ik heb wel wat ansders te doen vond iedereen dat toch heel raar. als een soort bewijs van dat je dan aan de rest van je persoonlijke verzorging zeker ook niet zoveel doet - niets is minder waar. Maar op een of andere manier hebben we ooit bedacht dat haar op je benen vies is, of in ieder geval lelijk.
ik kom zelf ook niet meer van dat idee af datik het neit mooi vind met benenhaar. maarvan nature groeit het er dus wel:er moet een tijd geweest zijn waarin dit geen issue was het te hebben. Bizar. Ik zou best eens naar een land willen waarin je daar gewoon zo kan lopen met harige poten, en nog steeds op en top vrouw bent. Dat schijnt namelijk hiet gewoon niet meer te kunnen. Wat sunny in de docu liet zien, zette me ook aan eht denken: die moeders hebben daartegen nog geprotesteert, tegen scheren en zelfs tegen make-up. Dat vinden wij nu heel normaal , make up en scheren.
Ik vind het echt fascinerend dat zoiets in zon korte tijdsperiode drastisch kan veranderen.

Ik moet er neit aan denken dat botox straks net zo "normaal" wordt als je benen scheren, zoals sunny zich afvroeg in de docu.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]