galerie

Arabesk | 20-04-2007 | Liposuctie dode woog 54 kilo

http://www.nu.nl/

Liposuctiedode woog 54 kilo
Uitgegeven: 20 april 2007 10:42
Laatst gewijzigd: 20 april 2007 10:44

AMSTERDAM - De 21-jarige vrouw die deze week na een liposuctiebehandeling in een Utrechtse privékliniek overleed, woog 54 kilo. Dat heeft haar vriend gezegd tegen De Telegraaf.

De vrouw was volgens haar vriend een "gezonde, sportieve meid, die vijf keer in de week sportte."

De vrouw, een Amsterdamse, was echter niet tevreden met haar uiterlijk en liet, geïnspireerd door tv-programma's als 'Extreme Make Over' en 'Make Me Beautiful', vet wegzuigen en haar borsten corrigeren.

De Amsterdamse werd maandag behandeld in privékliniek Medisch Centrum Biltstraat. Het centrum zou operatieruimte hebben verhuurd aan Aestheticare, het bedrijf dat de operatie verrichtte.

Oorzaak

De oorzaak van het overlijden is nog steeds niet duidelijk. "We horen pas over een paar weken wat er precies is gebeurd", aldus de vriend van het slachtoffer.

Hilary | 20-04-2007 | liposuctiedode

Ik heb het bericht over de liposuctiedode op TV gehoord. Wat me vooral verbaasd heeft, is dat de boodschap vooral was: zorg ervoor dat je naar een erkend bedrijf gaat voor cosmetische behandelingen want dan is het veilig. Er wordt niets gezegd over het feit dat iedere ingreep, of die nu medisch wel of niet noodzakelijk is, een bepaald risico met zich meebrengt. Ben je bereid dat risico te nemen?

Een vriendin van mij heeft een aantal jaar geleden haar ogen laten lazeren bij een erkend bedrijf in Parijs. Er was geen medische noodzaak - ze had alleen een beetje last van haar contactlenzen i.v.m. droge ogen. Nu ziet ze bijnaniets meer..... Spijt hebben, heeft geen zin.

Arabesk | 20-04-2007 | zo'n mooie meid..

Dit is het meisje in kwestie: http://album.partyflock.nl/3472048.jpg

Zo'n jonge meid en nu is ze er niet meer, ik vind het heel erg.

Lia | 20-04-2007 | In alles zit er een risico

Ja,het meisje in kwestie is zeker een mooie meid.Ik leef met de ouders en nabestaanden mee.Hoop dat ze het ooit een plek kunnen geven.

Maar wil nog ff kwijt dat zoiets bij ieder operatie kan gebeuren ook bij een blindedarmoperatie of harttransplantatie etc...Een liposuctie is een operatie net als iedere operatie ook.Maar of het nodig is is een ander verhaal.Soms kan het een psychische reden hebben en soms een medische.Maar het is in ieder geval belangrijk om je over alles risicos te informeren en evtl.allergien te testen mochten die er zijn.Aan de ene kant is plastische chirurgie een goede zaak maar aan de andere kant moet je er niet mee spelen en ff zomaar een ingreep uit laten voeren.Ik bedoel meer dat je goed erover na moet denken of het nodig is en waarom je het wilt laten doen.Trouwens zitten er ook in andere dingen een risico.Als je met de auto gaat of met het vliegtuig etc...

Weet iemand van jullie eigenlijk wat er fout is gegaan?Is dat al bekend?

Trouwens,ben ook niet altijd tevreden met mijn gewicht.Ik heb immers maat 40/42 bij 1.75 en ben 5-10 kilo te zwaar.Ik sport 4 keer per week en wil nog meer gaan sporten.Wil van mijn lovehandles af.Liposuctie daar denk ik goed over na.In ieder geval niet zomaar dat moge duidelijk zijn.Het enige wat ik zou willen is een borstverkleining van D naar B.Maar we zullen zien.

Weten jullie wat ik heel erg vind?Op een ander topic is dat meisje in kwestie verordeeld worden omdat ze een ingreep liet doen.Er werd gezegd dat ze erg stom was.Maar wie zijn wij om haar onzekerheid te verordelen?Natuurlijk was het niet nodig geweest omdat ze al een mooi lijf had,een lijf waar ik een moord voor zou doen.Als ik 60 kilo bij mijn lengte had gewogen dan had ik dat al helemaal niet overwogen.Ik weeg zelf 72 en dat is niet zo weinig.

Maar nogmals,ik leef met het meisje en de rest mee.Heb het een beetje door elkaar geschreven en sorry vanwege mijn fouten.Ik kom niet uit Nederland.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]