galerie

tessa | 17-04-2007 | de vrouwen in melbourne

normaal doe ik dit niet zo vlug- een reactie geven op een forum- maar ik vind dit zo'n mooi en welkom initiatief...

ik ben een jonge vrouw van 25 jaar die aan het losbreken is van het perfecte keurslijf dat mij wordt opgedrongen door...ja, door wie eigenlijk? Door de marketeers die hebben bedacht dat sex(isme) verkoopt? Door de domme vrouwen die er aan mee doen en elkaar napraten en zeggen dat rimpels en vetrollen lelijk zijn? Door de mode-industrie?

Tot mijn 12e voelde ik mij prima over mijzelf, ik was kind en ik speelde. Ik hield wel van tuttebellen, maar maakte me geen zorgen. Tot ik op de teevee baywatch ging kijken, die serie waar extreem rondborstige vrouwen in hoogopgesneden, rode badpakjes niets anders doen dan over het strand huppelen en zwoel in de camera kijken. Sex verkoopt en dat hadden de makers goed door. Oh nee, dacht ik. Vrouwen moeten grote ronde borsten hebben en slank zijn om mooi gevonden te worden! Het was een beeld waar ik nooit aan kon voldoen. Het heeft een tijdje geduurd, voordat ik de wereld niet meer als een afspiegeling van baywatch zag en me realiseerde dat kleine(re) borsten- zoals de mijne- ook best mooi konden zijn.

Langzaam aan creerde ik mijn eigen schoonheidsbeeld en kwam ik dichter bij mijn eigen lichaam te staan. Ja, mijn borsten, buikje en ronde heupen waren eigenlijk best mooi. En werden ook mooi gevonden door geliefden, dat hielp.

Toen ik vorig jaar in M was leerde ik een paar meiden kenden die erg sexy waren. Ze waren sexy omdat ze echt en tevreden met zichzelf waren. Ze schaamde zich er niet voor hun mooie, goedgevulde buikjes en billen uit hun broek te laten hangen en ik kreeg daar goede zin van. Ik dacht jaaaaaah; eindelijk eens vrouwen die zich niet willen verstoppen. Door mij te begeven in het gezelschap van deze prachtvrouwen kreeg ik meer respect voor mijn eigen lijf en de lijven van vrouwen in het algemeen. Echte vrouwen.

En daarvoor wil ik ze bij deze bedanken!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]