galerie

Ida | 13-04-2007 | borstverkleining

Als 20 jarige had ik al erg grote borsten en na 3 kinderen(met elk kind een maatje meer) cup 75 GG. Ik heb me altijd geschaamd en onzeker gevoeld over mijn borwsten.

Op mijn 40e na lang wikken en wegen een borstverkleinenede operatie laten doen. Mijn twijfel lag vooral op het ethische vlak: kmag je zomaar in een gezond lichaam laten snijden. Ik weet nbiet of het daardoor kwam maar na de operatie heb ik in een depressie gezeten. Op nacontrole bij de chirurg vroeg ik of hij zoiets wel vaker hoorde. Nee hoor, was zijn verbaasde antwoord, dat heb ik nog nooit als klacht gehoord (dan voel je je dus nog gekker dan je al bent). Later heb ik wel eens in een onderzoek gelezen dat ruim 40 % van de vrouwen psychische klachten krijgt na een cosmetische ingreep.

Wat ik ook nog wil zeggen en wat ik nog nergens teruggelezen heb, is dat na de ingreep het sexuele gevoel uit mijn tepels verdwenen was. Dit had niemand( en zeker de chirurg niet) mij verteld dat dit kon gebeuren. Ik ervaar het als een groot gemis! Ik zie een overeenkomst met het verkleinen van je schaamlippen. Ook daarin zit sexueel gevoel, dus bedenk je 3x voordat je zoiets laat doen!

Inmiddels ben ik 50 en alweer een cup E. Ben tevreden met mijn lichaam en vond de documentaire heel erg goed, een eye-opener. Ik ben nu minder gevoelig voor het beeld wat ons opgedrongen wordt, in mijn geval en op mijn leeftijd zeker ook de anti-rimpel reclames!!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]