galerie

Anke | 09-03-2007 | Je bent wie je bent

In mijn gezicht heb ik een grote, dus opvallende, moedervlek. Ik heb hem altijd erg lelijk gevonden en als kind schaamde ik me voor die vlek. Anderen kinderen hadden zo'n ding niet en ik voelde me daardoor vaak anders. Als ik op de fiets naar school ging, hield ik mijn hand er vaak voor. Naarmate ik ouder werd, veranderde deze schaamte in iets totaal anders. Ik heb nu eenmaal zo'n vlek in mijn gezicht, ik heb het bij mijn geboorte gekregen en het hoort nu eenmaal bij mij!

De laatste jaren wordt de moedervlek groter en daarom heb ik nu, na lang nadenken, besloten, hem (of haar) op 4 april a.s. weg te laten snijden door een plastisch chirurg in een ziekenhuis. Ik blijf bij mijn principe dat datgene wat je gekregen hebt gewoon bij je hoort en dat je daar van af moet blijven. Aan de andere kant wil ik geen risico's nemen dat die moedervlek zich tot iets kwaadaardigs gaat ontwikkelen.

Kippenvel toen ik vanavond de documentaire zag: een mooie jonge meid die haar vagina laat reconstrueren? Een plastisch chirurg die de prijzen van zijn ingrepen roept alsof hij vis staat te verkopen op de markt?

Ideale beelden bestaan, want die kun je maken.

Ideale mensen bestaan niet. Laat dat alsjeblieft zo blijven.

René | 09-03-2007 | RE

Yep, daar is de chirurgie voor, het voorkomen dat iets kwaardaardig kan zijn. Ik ben ook zeer bewogen door die operatie van dat -nog jonge onvolgroeide meisje- 'k Zie ook geen enkel NUT van zo'n operatie.

Je slotbetoog is er een in de roos, met je welbevinden gebruik ik deze even op een ander topic.

succes op 4 april, op je gezondheid

Anke | 09-03-2007 | Voor de ingreep

Over een tijdje is die moedervlek verwijderd ...

nikki | 14-03-2007 | Ik had ook zo'n moedervlek

Ik had ook zo'n moedervlek, wel iets kleiner, maar heel dik en diep. Hij zat ook naast mijn neus.

Naast dat ik hem lelijk vond en hem ook voelde, was ik ook bang dat hij tot iets kwaadaardigs zou kunnen groeien. Aangezien moedervlekken alleen groter worden en nooit kleiner dacht ik dat ik hem maar beter weg kon halen nu hij nog klein was (ongeveer 0,6 mm).

Nu, je ziet wel een litteken (een witte streep van het mes) maar wat een onbeschrijflijke opluchting zeg! Weg is weg. Behalve dat ik het litteken mooier vind dan de moedervlek (een wit streepje valt minder op dan een grote zwarte bobbel) vind ik het vooral zo heerlijk dat ik nooit meer bang hoef te zijn voor huidkanker! Ik was altijd bang in de zomer als de zon erop scheen en soms ging hij ook een beetje jeuken van de zon. Heerlijk, wat een rust.

Deze cosmetische ingreep zou ik dus iedereen aanraden!!!

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]