Warning: XSLTProcessor::transformToXml() [xsltprocessor.transformtoxml]: output conversion failed due to conv error, bytes 0xC3 0x3F 0xC2 0x3F in /var/www/clients/client2/web18/private/wps25/WPS_DOM_parser.php on line 223
BEPERKTHOUDBAAR.INFO - The people VS. the beauty Industry

galerie

Anke | 09-03-2007 | Je bent wie je bent

In mijn gezicht heb ik een grote, dus opvallende, moedervlek. Ik heb hem altijd erg lelijk gevonden en als kind schaamde ik me voor die vlek. Anderen kinderen hadden zo'n ding niet en ik voelde me daardoor vaak anders. Als ik op de fiets naar school ging, hield ik mijn hand er vaak voor. Naarmate ik ouder werd, veranderde deze schaamte in iets totaal anders. Ik heb nu eenmaal zo'n vlek in mijn gezicht, ik heb het bij mijn geboorte gekregen en het hoort nu eenmaal bij mij!

De laatste jaren wordt de moedervlek groter en daarom heb ik nu, na lang nadenken, besloten, hem (of haar) op 4 april a.s. weg te laten snijden door een plastisch chirurg in een ziekenhuis. Ik blijf bij mijn principe dat datgene wat je gekregen hebt gewoon bij je hoort en dat je daar van af moet blijven. Aan de andere kant wil ik geen risico's nemen dat die moedervlek zich tot iets kwaadaardigs gaat ontwikkelen.

Kippenvel toen ik vanavond de documentaire zag: een mooie jonge meid die haar vagina laat reconstrueren? Een plastisch chirurg die de prijzen van zijn ingrepen roept alsof hij vis staat te verkopen op de markt?

Ideale beelden bestaan, want die kun je maken.

Ideale mensen bestaan niet. Laat dat alsjeblieft zo blijven.

Ren