galerie

Maartje | 11-04-2007 | iedereen zei altijd: 'maar je hebt wel echt een heeel mooi gezicht...'

Ik ben de afgelopen jaren een heel stuk zelfverzekerder geworden. Ik denk dat het komt omdat ik ben afgevallen (ik was ongezond dik en depressief waardoor ik niet lekker in mijn vel zat), omdat ik volwassen(er) geworden ben en al een paar jaar een hele fijne relatie heb. Toch heb ik ook nog mijn dagen dat al die beelden op tv en in de bladenme geen goed doen (=understatement).Erg dat ik nu blijer ben met mezelf omdat ik aan mijn eigen schoonheidsplaatje voldoe (zo goed als..), dat inhoudt dat anderen mij mooi vinden. Toen ik 20kilo zwaarder woogzeiden mensen (mannen en vrouwen) vaak tegen me: jij hebt echt een mooi gezicht.. ik WIST gewoon dat ze bedoelde: wat ben jij een dikke koe, maar je gezicht is (gelukkig voor jou) WEL de moeite waard.. Dat heeft me zo gekwetst! Ik wil nooit meer alleen een mooi gezicht hebben. Ik wil dat mensen me helemaal mooi vinden. -Maar dan komt ook meteen de vraag naar boven: WAAROM?!?! Als ik straks oud en uitgeluvbberd van het baren ben, zal mijn zelfvertrouwen dan nog net zo groot zijn? Ik vrees het ergste en richt me daarom maar op belangrijkere zaken zoals (voor mij) spiritualiteit: het boeddhisme. Waar je niet eens een ziel hebt, alles begoocheling is... dat relativeert erg goed kan ik je vertellen!

simone | 21-07-2007 | boeddhisme

Dat is wel een erg simpele opvatting van boeddhisme. Niet alles is begoocheling, wel is alles TIJDELIJK. Een vooraanstaand boeddhistisch leraar zei eens dat je eerst helemaal jezelf moet vinden alvorens jezelf weer 'los te kunnen laten'. Dat deel van jezelf vinden is niet over te slaan. Kijk ook maar naar het verhaal van de boeddha: hij leefde eerst een turbulent en'vleselijk' leven, met alles erop en eraan,alvorens ingewijd te raken in het boeddhisme.

Maar los daarvan, als het boeddhisme jou rust en blijdschap geeft is dat natuurlijk heel mooi. Veel succes en geluk gewenst.

Eugene | 09-08-2007 | re

Hai Maartje, Ik kan je als man vertellen dat het gezicht toch wel het belangrijkste is (meestal, voor mij iig wel dan) hoor! Ik zie het zo: Aanhet lichaam kun je werken (man of vrouw) en je gezicht is een stuk moeilijker om wat aan te veranderen dan je lichaam. Hoe ik tot deze conclusie kom?

Nou, ik heb eerlijk gezegd zelf geen porem, Ikhad gewilddat ik een mooi/knap mannen gezicht had omdat ik weet dat ik aan de rest van mijn lichaam kan werken (gelukkig zonder veel problemen, daar niet van) en mijn gezicht.. Echt heel depri ben ik ervan.

Maar echt, over het algemeen is het gezicht het eerste waar mensen naar kijken (vooral mannen, al zeggen ze vaak tieten op 1). Als je een mooi gezicht hebt, moet jenaar mijn meningjuist blij zijn als vrouw. Ik zie bv. bij'Patatkraam de Mazzel in Purmerend' ook een leuk blond meisje met een gezicht omhelemaal verliefdop te worden. Ja ze heeft een dikke achterste en een brede taille. Maar dat gezichtje van haar(inderdaad niet kwabbig of mollig) met blond haar is echt onbetaalbaar.

-Eugene

Merel | 25-10-2007 | re

Ik ken het, verschrikkelijk als mensen zoiets zeggen.

Reageer

STAP 1 [?]
STAP 2(invullen en dan op verhaal toevoegen klikken)
Je naam [?]
Email-adres [?]
*
Het onderwerp [?]
Commentaar [?]

[login]